Τούρτα με μπανάνες…


?Τούρτα με μπανάνες?
Υλικά
– 1 λίτρο γάλα
– 2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια
– 150γρ. ζάχαρη
– 50γρ. μαργαρίνη
– 150γρ. φουντούκια σπασμένα
– 10-15 σαβαγιάρ (γλυκά μπισκότα)
– λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας
– 6 μεγάλες μπανάνες
Για το σιρόπι:
– 100γρ. ζάχαρη
– 100γρ. νερό
– 2-3κ.σ. γκράν μαρνιέρ (λικέρ)
Για 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου βανίλια:
– 1 λίτρο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο)
– 150γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 1 – 1 1/2φλ. γάλα και διαλύουμε μέσα την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Μόλις πάρει βράσει το γάλα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο μείγμα ζάχαρης και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε επιτόπου στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Όταν βράσει η κρέμα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα φουντούκια σπασμένα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βράζουμε 1/2φλ. ζάχαρη με 1/2φλ. νερό και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτουμε και το γκράν μαρνιέρ (λικέρ). Σε μια πιατέλα τοποθετούμε 8-10 σαβαγιάρ βουτηγμένα στιγμιαία στο σιρόπι. Απλώνουμε τα 3/4 της κρύας κρέμας υπό μορφή “λόφου” και τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ επίσης ελαφρώς μαλακωμένα στο σιρόπι. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα με τη μορφή “λόφου”.
Τοποθετούμε περιφερειακά τις μπανάνες κομμένες στα δύο. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά 3κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την απλώνουμε με τη βοήθεια πινέλου, πάνω από τις φρεσκοκομμένες μπανάνες για να μη μαυρίσουν. Αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Τούρτα με μπανάνες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *