Τούρτα με Kit Kat και Happy Hippo…


?Τούρτα με Kit Kat και Happy Hippo?
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
– 6 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
– 6 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
– 140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20γρ. κακάο σε σκόνη
– 105γρ. βούτυρο αγελαδινό
– 110γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη μους σοκολάτας:
– 400ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 7,5γρ. φύλλα ζελατίνης
– 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (36% περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
– 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (36% περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη
– 220ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 50γρ. γλυκόζη
Για τη διακόσμηση:
– 200-250γρ. σοκολάτα Kit Kat (5-6 συσκευασίες)
– 3 Happy Hippo
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Για το παντεσπάνι: Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και 30γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 10-15 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε, αν χρειαστεί για ακόμα 5 δευτερόλεπτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα βουτύρου στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι (φόρμα ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 18εκ. πάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά. Αποσύρουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Για τη μους σοκολάτας: Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα 200ml κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας, ανακατεύουμε καλά. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη σαντιγί στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα, μέχρι που να δημιουργηθεί μία αφράτη μους. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα της επικάλυψης να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για το στήσιμο της τούρτας: Περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι περιμετρικά από το τσέρκι με το παντεσπάνι και ξεφορμάρουμε, τραβώντας το προς τα πάνω. Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε μια επιφάνεια εργασίας και με ένα οδοντωτό μαχαίρι το κόβουμε οριζόντια σε 4 ισοπαχείς δίσκους (θα χρησιμοποιήσουμε τους 2 για την τούρτα). Τοποθετούμε σε μια στρογγυλή πιατέλα το τσέρκι, βάζουμε στη βάση τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της μους σοκολάτας. Στρώνουμε τη μους με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και συνεχίζουμε με τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι και ακόμα 1/3 μους σοκολάτας. Ισιώνουμε την επιφάνεια της τούρτας με τη σπάτουλα ή το κουτάλι και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει. Στη συνέχεια, βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και ζεσταίνουμε λίγο με τα χέρια μας περιμετρικά το τσέρκι. Το τραβάμε προς τα πάνω και ξεφορμάρουμε. Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την υπόλοιπη μους σοκολάτας και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ξεχωρίζουμε τις μπάρες Kit Kat μία – μία και αρχίζουμε να τις τοποθετούμε γύρω από την τούρτα όρθιες, τη μία δίπλα στην άλλη, πιέζοντάς τις ελαφρά ώστε να κολλήσουν στη μους. Δένουμε με μια κορδέλα ή έναν σπάγκο την τούρτα ώστε να σταθεροποιηθούν οι μπάρες, προσέχοντας να μην τις σφίξουμε πολύ και σπάσουν. Περιχύνουμε την επιφάνεια της τούρτας (αυτή που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό από της μπάρες Kit Kat) με την επικάλυψη σοκολάτας και τη ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και διακοσμούμε την επιφάνειά της με Happy Hippo. Αφαιρούμε την κορδέλα ή τον σπάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Τούρτα με Kit Kat και Happy Hippo... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *