Τούρτα σοκολάτα…


?Τούρτα σοκολάτα?
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
– 80γρ. αλεύρι
– 8 αυγά
– 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 40γρ. κακάο
– 1 βανίλια
Για την κρέμα:
– 230γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
– 150γρ. φρέσκο βούτυρο
– 6 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
– 3/4 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας, χωρίζοντας τα αυγά για το παντεσπάνι σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε σταδιακά με το υπόλοιπο μείγμα με πολύ απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το οποίο έχουμε φροντίσει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και βάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφού ενωθούν τα υλικά τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα (30 λεπτά).
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και στρώνουμε το 1/4 της κρέμας σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε και τέλος, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την κρέμα. Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Τούρτα σοκολάτα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *