Τραχανόπιτα


Τραχανόπιτα
Υλικά
Για το φύλλο θα χρειαστείτε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Και 2 κουταλιές σουπάς ξίδι
Χλιαρό νερό περίπου 250 -300 γρ.( θα το δείτε ώσπου να τραβήξει όλο το αλεύρι μας)
Ακαματεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιαχτούμε ένα ωραίο ζυμάρι λίγο σφιχτό για να ανοίγουν αργότερα τα φύλλα μας εύκολα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 9 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια .Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν τουλάχιστον 1 ώρα .
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε :
1 ½ κιλού πράσα ψιλοκομμένα
1κούπα τσαγιού τραχανά γλυκό
Λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι .
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και γλυκιά γραβιέρα περίπου 200 γραμ. σε κύβους
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε για λίγο τα πράσα μας . έπειτα τα σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτω τα πράσα μου να βράσουν. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το αλάτι ,το πιπέρι και λίγο λάδι και όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πράσα μας προσθέτω και τον τραχανά . Προσοχή με το νερό. Δεν χρειάζεται πολύ ,θα προσθέτετε λίγο λίγο έτσι ώστε να βράσει ο τραχανάς μας. Τη γέμιση μπορείτε να την ετοιμάσετε και μια μέρα πριν και να την φυλάξετε στο ψυγείο αφού κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας με τη βέργα ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο χωριάτικο). Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στη μέση και ραντίζουμε από τη γέμιση μας και λίγο λάδι ( μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο) και τυλίγουμε σε μπαστουνάκια .Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε όλα τα μπαστουνάκια μας χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο νερό και λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω.

Τραχανόπιτα 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *