Τυροπιτάκια κουρού…


Τυροπιτάκια κουρού

Τα υλικά για την ζύμη τα έχω ξαναδώσει αλλά μια επανάληψη δεν είν κακή 🙂

Φύλλο κουρού

500γ αλεύρι που φουσκώνει
250γ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1κγ αλάτι
½κγ γλυκιά πάπρικα και
½κγ ρίγανη

Στο μπωλ πρώτα δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά..
Στην αρχή ίσως μας φαίνεται ότι κολλάει αλλά σιγά σιγά η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και θα σταματήσει να κολλάει στα χέρια…
Την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την γέμιση μας..

Το τελικό μείγμα θα ζυγίζει περίπου 1 κιλό και θα βγουν περίπου 20 κουρουδάκια..

Για την γέμιση

250 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
πιπέρι
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C στον αέρα..
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε για πολύ λίγο για να μην βγάλει λάδι..
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια..
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο και τοποθετούμε πάνω ένα κομμάτι από τη ζύμη.. (Καθαρές δουλειές ;))
Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο..
Κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει και να σχηματιστεί ένα πιτάκι..
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση..
Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε δύο ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα..
Με ένα πινέλο, αλείφουμε όλα τα πιτάκια με έναν κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι..
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσωπικά χρειάστηκε να τα γυρίσω 6-7 λεπτά και από την άλλη για να πάρουν χρώμα..

Η συνταγή 50% από #akis ?

Έγιναν μούρλια ??

Τυροπιτάκια κουρού... 1
Τυροπιτάκια κουρού... 2
Τυροπιτάκια κουρού... 3
Τυροπιτάκια κουρού... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *