Φασολαδα με λουκανικο χωριατικο….


Φασολαδα με λουκανικο χωριατικο.
3 φλυτζάνια του τσαγιού φασόλια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
2 ρίζες φρέσκο σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
μισο κιλο λουκανικα χωριατικα.
αλάτι
πιπέρι
ριγανι.
κοκκινο πιπερι
4 κλωνάρια σέλινο
1 κονσέρβα ντομάτα πουμαρο
Μούσκεμα από βραδύς.
Δηλαδή παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα φασόλια μέσα και τη γεμίζουμε νερό, ώστε να καλύψει πλήρως τα φασόλια και να έχει 8-10 εκατοστά νερό από πάνω. Τα αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
Βάζουμε πάλι νερό στην κατσαρόλα και κάνουμε το λεγόμενο πρωτοβράσιμο, χωρίς αλάτι. Δηλαδή τα βράζουμε για 10-20 λεπτά και μετά πετάμε και εκείνο το νερό. Γενικά ο κανόνας στα φασόλια είναι: τα βράζουμε για λίγο σε καθαρό νερό και μετά τα μαγειρεύουμε στη φασολάδα σε άλλο νερό. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η φασολάδα μας θα έχει τις γνωστές ανεπιθύμητες παρενέργειες («φούσκωμα» κλπ)

Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (δεν το καίμε!) και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα λουκανικα σε κομματακια.

Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και τα υπόλοιπα λαχανικά, μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα φασόλια.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει καλά. Το μυστικό της φασολάδας, φίλοι μου, είναι το αργό μαγείρεμα – όπως πρέπει να κάνουμε πάντα αν θέλουμε καλό φαγητό.

Αυτό είναι όλο! Η παραδοσιακή φασολάδα μας, ζεστή και πεντανόστιμη, είναι έτοιμη να την φάμε με ωραίο ψωμάκι, ρέγγα, ελιές, τουρσιά ή όποια σαλάτα εποχής θέλουμε!

Καλή όρεξη!

2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ.

Φασολαδα με λουκανικο χωριατικο.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *