Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι…


?Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι?
Υλικά (για 8-10 φωλιές)
– 1/2 πακέτο κανταΐφι
– 150γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
– 120γρ. φρέσκο βούτυρο
– 200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
– 3κ.σ. Grand Marnier (λικέρ)
– 1 πακέτο έτοιμο παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κανταΐφι και το κρατάμε στα χέρια μας σαν να το αερίζουμε, ούτως ώστε να ανοίξει και να αφρατέψει. Τραβάμε μια μικρή πλεξίδα που να έχει μήκος τουλάχιστον 15εκ., την ακουμπάμε σε μια λεία επιφάνεια και κρατώντας τη μια άκρη ακίνητη, περιστρέφουμε την πλεξίδα γύρω από την άκρη της που κρατάμε με το δάχτυλο, ούτως ώστε να γίνει σαν σαλιγκαράκι και την ακουμπάμε σε ένα ταψί.
Κάνουμε το ίδιο ακόμα 9 φορές. Παίρνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα χτυπάμε λίγα – λίγα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τις φωλίτσες κανταϊφιού που έχουμε φτιάξει. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς. Τις βγάζουμε, τις πασπαλίζουμε με το αλεσμένο αμύγδαλο και τις ξαναφουρνίζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη μαρμελάδα με το Grand Marnier (λικέρ) και 2κ.σ. νερό και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Όταν σερβίρουμε σε κάθε πιάτο, βάζουμε μια φωλίτσα κανταϊφιού και από πάνω βάζουμε μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνουμε τουλάχιστον με 2κ.σ. σάλτσα πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία!

Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *