Φύλλο κουρού…


Φύλλο κουρού

500γ αλεύρι που φουσκώνει
250γ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1κγ αλάτι
½κγ γλυκιά πάπρικα και
½κγ ρίγανη

Στο μπωλ πρώτα δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά..
Στην αρχή ίσως μας φαίνεται ότι κολλάει αλλά σιγά σιγά η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και θα σταματήσει να κολλάει στα χέρια…
Την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την γέμιση μας..

Το τελικό μείγμα θα ζυγίζει περίπου 1 κιλό.
600γ για το φύλλο της βάσης και 400γ για από πάνω είναι το ιδανικό για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις άκρες 🙂

Και μη ξεχνάμε πως την κόβουμε πρωτού την ψήσουμε..

Επίσης πριν μπει στον φούρνο ραντίζουμε από πάνω με μισό ποτήρι γάλα..

Συνήθως ψήνουμε στους 180⁰C μέχρι ωσότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα 😉

Φύλλο κουρού... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *