Φύλλο κουρού
500γ αλεύρι που φουσκώνει
250γ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1κγ αλάτι
½κγ γλυκιά πάπρικα και
½κγ ρίγανη
Στο μπωλ πρώτα δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά..
Στην αρχή ίσως μας φαίνεται ότι κολλάει αλλά σιγά σιγά η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και θα σταματήσει να κολλάει στα χέρια…
Την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την γέμιση μας..
Το τελικό μείγμα θα ζυγίζει περίπου 1 κιλό.
600γ για το φύλλο της βάσης και 400γ για από πάνω είναι το ιδανικό για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις άκρες 🙂
Και μη ξεχνάμε πως την κόβουμε πρωτού την ψήσουμε..
Επίσης πριν μπει στον φούρνο ραντίζουμε από πάνω με μισό ποτήρι γάλα..
Συνήθως ψήνουμε στους 180⁰C μέχρι ωσότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα 😉
0 Σχόλια