Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και πατάτες…


?Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και πατάτες?
Υλικά
– 800γρ. χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
– 160ml. χυμό μήλου
– 40ml. ελαιόλαδο
– 180γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες
– 20γρ. μουστάρδα
– 1 μήλο πράσινο
– 80γρ. κρεμμύδι σε φέτες
– 1 ξύλο κανέλας
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει το σοτάρουμε με ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει από το λάδι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα μήλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τον χυμό, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και φροντίζουμε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι με τη μουστάρδα, περιχύνοντας τα πιάτα μας. Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας δυόσμο και αρακά για χρώμα και γεύση. Καλή επιτυχία!

Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και πατάτες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *