Γιουβαρλακος κρεμώδες με υπέροχη σάλτσα αυγολέμονο μαλακά εύκολα και γρήγορα




Λατρεμένο φαγητό μικρών και μεγάλων με ωραιότατη σάλτσα αυγολέμονο … μουρλια καμία σχέση με τα γιουβαρλάκια σούπα.
500 γρ.κιμα μοσχαρίσιο
2 κουταλιές γεμάτες ρύζι Καρολίνα
Ελαιόλαδο, κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο μαϊντανό άνηθο δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο τριμμένο, αλάτι πιπέρι.
Ζυμώνω πλάθω μεγάλες μπάλες αλευρωμα πολύ καλά και ρίχνω σε λίγο νερό που βράζει τις μπάλες , βάζω ελαιόλαδο λίγο ζωμό λαχανικών πιπέρι λίγο κουρκουμά, καρότα ροδελες, αλάτι(αν θέλετε βάλτε και μια κουταλιά ρύζι στο ζωμό) και βράζω σε χύτρα 10 λεπτά,αφήνω μέχρι να πέσει η βαλβίδα.
Μετά κοιτάζω αν έχει πολλά υγρά να το αφήσω χωρίς καπάκι να σωθούν τα ζουμια και κάνω το αυγολέμονο με 2 αυγό 1 λεμόνι ? και 2 κουταλιές κοφτές κορν φλαουρ.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και τριμμένο άνηθο

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

25 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ωραιο φαγητο τα γιουβαρλακια. Μπραβο Γκολφω μου. Ετσι τα εφτιαχνε και η μαμα μου, ετσι τα φτιαχνω και εγω. Να εισαι καλα, καλο σου βραδυ και καλη εβδομαδα.

  2. Καλημέρα γκολφω πολύ ωραία θα ήθελα λίγο ζουμακι για τις κρύες ημέρες αλλά θα το κάνω σύντομα ευχαριστούμε πολύ να το δοκιμάσω και έτσι.?️???

  3. Αγαπητή Γκόλφω ξέρεις ότι σε θαυμάζω για τις συνταγές σου όπως και σήμερα έκανες ένα αγαπημένο φαγητό πού το τρώμε σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που ήθελα να σού πω σαν συμβουλή καθότι κι εγώ είμαι μια νοικοκυρά χρόνων, δοκίμασε να κάνεις το αυγολέμονο ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους γιατί αυτό είναι και το σωστό, διαφορετικά όταν τα χτυπάς μαζί είναι σαν να κάνεις ομελέτα και μυρίζει το φαγητό. ???

  4. Υπέροχο φαίνεται…εις εδώ στα μέρη μου το κάνουμε σούπα…αλλά μου άρεσε πολύ και η δικιά σου εκδοχή…θα την κάνω σίγουρα… ευχαριστούμε πολύ!!!!!

  5. Μπράβο, πολύ καλή! Έτσι τα κάνω και εγώ! Επιπροσθέτως κόβω σε κύβους μικρούς και μια πατάτα!
    Πολύ νόστιμο φαγακι!