ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ της ΓΚΟΛΦΩΣ ΑΦΡΟΣ -ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ




για περισσοτερες συνταγες ακολουθηστε με και στο fb

Υλικά
1350 γρ.αλευρι για Τσουρέκια ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
3 αυγά
400 γρ.ζαχαρη
320 γάλα χλιαρό
300 νερό χλιαρό
4 δάκρυα μαστίχας σκόνη
11 γρ.μαχλεπι σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
5 γρ.κακουλε σκόνη
75 γρ.νωπη μαγιά η 2,5 φακελάκια ξηρή
170 γρ.βουτυρο μαλακό Δωδώνης αγελαδος
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά

Επάλειψη
1 αυγό
2 κουταλιές γάλα
φιλέ αμυγδάλου η σουσάμι

Πλέξιμο με δύο κοτσιδες ,250 γρ.η κάθε μία.
Πλέξιμο με 6 κοτσίδες, 100 γρ η κάθε μία

ψήσιμο σέ λαδόκολλα ζεστό φούρνο στους 160 αέρα για 35 λεπτά οι κοτσίδες οι μεγάλες .
Αν κάνετε μικρά περίπου στα 25 λεπτά ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο σας.

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

23 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλή Ανάσταση Κυρία Γκόλφω, αύριο θα κάνω την συνταγή σας, ευχαριστούμε. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί, όσες συνταγές έχω κάνει ήταν αποτυχία.

  2. Συνήθως τα τσουρέκια είναι λίγο άγλυκα. Πόση ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε επιπλέον χωρίς να επηρεάσουμε το φούσκωμα ? Πόση ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε ανά κιλό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  3. Κύρια Γκόλφω Χριστός Ανέστη με υγεία.
    Συγχαρητήρια για την συνταγή σας, είναι υπέροχη, οι συμβουλές σας υπερθαυμασιες.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
    Έφτιαξα εκτός από πριν το Πάσχα αλλά και σήμερα πατρινή του Θωμά και νομίζω δεν θα σταματήσω να φτιάχνω.
    Είστε υπέροχη.
    Φιλιά.
    Παρόλο που την πρώτη φορά μου ψιλοκολαγε η ζύμη έγιναν όμως υπέροχα.
    Αυτή τη φορά δεν είχα κανένα θέμα. Η ζύμη ήταν υπέροχη και εννοείται δεν μου κολαγε.

  4. Χριστος Ανεστη!!! ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΑΣ. Για τριτη φορα παρασκευαζονται μεσα στην Λαμπροβδομαδα. Ευχαριστουμε

  5. Υπάρχουν 3 είδη μαγιάς για ζύμες. Η φρέσκια νωπή μαγιά, η ενεργή ξηρή μαγιά και η μαγιά για γρήγορο φούσκωμα ή αλλιώς στιγμιαία μαγιά. Ανάλογα με τι μαγιά έχετε κάνετε και την ανάλογη μετατροπή. Όταν μια συνταγή ζητάει ένα είδος μαγιάς και έχετε ένα απο τα άλλα δύο είδη κάνετε τις παρακάτω μετατροπές. 100γρ νωπή μαγιά = 50γρ ενεργή ξηρή μαγιά ή 33γρ στιγμιαία μαγιά. 100γρ ενεργή ξηρή μαγιά = 200γρ νωπή μαγιά ή 50γρ στιγμιαία μαγιά. 100γρ στιγμιαία μαγιά = 200γρ ενεργή ξηρή μαγιά ή 300γρ νωπή μαγιά. Η νωπή και η ενεργή ξηρή μαγιά χρειάζονται ένα ζεστό υγρό όπως νερό ή γάλα σε θερμοκρασία 38° με 43° Κελσίου. Όχι παραπάνω για σκοτώνετε η μαγιά και όχι λιγότερο γιατί δεν ξυπνάει όπως πρέπει η μαγιά και αργεί να δράσει. Λίγη ζάχαρη στο χυλό γιατί η πολύ ζάχαρη σκοτώνει τη μαγιά λόγο υπερτροφίας. Αλάτι ποτέ στο προζύμι η στο χυλό γιατί καθυστερεί πολύ την δράση της μαγιάς και την σκοτώνει αντίστοιχα. Μόνο μετά το φούσκωμα και εφόσον προστεθεί το αλεύρι πρώτα μπορεί να προστεθεί αλάτι. Εαν η συνταγή περιέχει αρκετό αλάτι, αυγά, και λιπαρά υλικά όπως λάδι, βούτυρο και γάλα τότε χρειάζεται ένα μικρό ποσοστό επιπλέον μαγιάς ή περισσότερος χρόνος για να φουσκώσει η ζύμη. Επίσης πολύ σημαντικό να συμπληρώσετε η να αφαιρέσετε υγρά οπως νερό ή γάλα από στο υπόλοιπο ή απο το υπόλοιπο του βάρους της μαγιάς που έχετε και της μαγιάς που ζητάει η συνταγή. Παράδειγμα 1: Η συνταγή ζητάει 100 γρ νωπής μαγιάς και έχετε 50γρ ενεργής ξηρής μαγιάς. Θα πρέπει να προσθέσετε 50γρ επιπλέον υγρά όπως νερό ή γάλα. Παράδειγμα 2: Η συνταγή ζητάει 33γρ στιγμιαίας μαγιάς και έχετε 100γρ νωπής μαγιάς. Αφαιρέσετε 67γρ υγρών από τη συνταγή.

  6. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω μελι αντι για ζαχαρη, και πόσο ,κυρια γκολφω σας παρακολουθώ συνεχεια είστε υπεροχή, ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 😍😍😍😍

  7. Παρόλο που τα έπλασα με τα χέρια γιατί δεν έχω ζυμωτήρι και έβαλα ξηρή μαγιά, έγιναν τέλεια! Αφράτα, μαλακά και μυρωδάτα! Καλό Πάσχα με υγεία!

  8. Καλή Ανάσταση ! Έφτιαξα τα τσουρέκια όμως έβαλα τη ζύμη στο ψυγείο να τα φτιάξω σήμερα το πρωί Η ζύμη έσφιξε στο ψυγείο και δεν ήταν αφράτη Μπορώ να τη σώσω; Ευχαριστω

  9. Να είσαι καλά αγάπη μου που βοηθάς τον κόσμο που μοιράζεσαι μαζί μάς τις γνώσεις σού Καλό Πάσχα σέ όλους σας και πάντα επιτυχίες σέ ότι κάνεις ❤❤🌷🌷🌻🌷

  10. Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σας .Μόλις έφτιαξα τη συνταγή σας με τα ωραία τσουρέκια σας έγιναν φανταστικά χίλια ευχαριστώ σας αγαπώ!!!!!