ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


2
2 points



Για περισσοτερες συνταγες ακουλουθηστε με
και στο Facebook
Υλικά ΖΥΜΗΣ για 30 κομμάτια περίπου
500 γρ.γνησιο βούτυρο χύμα
40 γρ. άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 φάκελο βανιλετα η 2 βανίλιες
40 γρ.κονιακ
1 κουταλάκι μπέικεν
3 κουταλιές αλυσιβα
300 γρ.αμυγδαλο άσπρο
650 -700 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ η αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα το δείτε με το χέρι σας αν θέλει λιγότερο η περισσότερο αλεύρι)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΒΑ
βράζετε 1 κουταλάκι καθαρή στάχτη από ξύλα σε μισό ποτήρι νερό , αφήνουμε να κάτσει η στάχτη κάτω και μετά σουρωνετε σε ψιλό σουρωτηρι με βαμβάκι και χαρτί ,να βγάλετε 3 κουταλιές καθαρό νερό από την αλυσιβα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
2 σακουλάκια περίπου ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΒΆΛΕΤΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΊΤΕ

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

2
2 points

42 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Θέλω να ξέρω που το βρίσκεται αυτό το αλεύρι γιατί μένω στην Αμερική κι αν ξέρετε το όνομα από κάτι παρόμοιο και με το σταχτών νερό η μάνα μου έφτιαχνε τους κουραμπιέδες ήτανε πολύ ωραίοι αν μπορείτε απαντήστε μου εμείς εδώ δεν έχω δει τέτοια αλεύρι μόνο για όλες τις δουλειές ευχαριστώ

  2. αχ πατρίδα είδα το βούτυρο και θυμηθηκα και η μαμά τέτοιο βούτυρο μας φέρνανε από τη θεσπρωτια..από τα χωριά χύμα ωραίο γνήσιο….

  3. Αυτό το κάνουμε εδώ στη Χίο την στάχτη δηλαδή στα μελομακάρονα κ είναι υπέροχα. Στον κουραμπιε πρώτη φορά το βλέπω

  4. Τι ωρεα συνταγή! Αλησιβα οπός ι γιαγιάδες μάς…Και αλησιβα πρέπει να είναι διαλεγμένη από καλό ξιλο….Σας ευχαριστώ για την συνταγή……

  5. Κα Γκόλφω συγχαρητήρια έκανα κάτι κουραμπιεδες κόλαση που λέει και ο γιυισμου εγώ έβαλα φυτινη και λίγο Βιτάμ δεν τους αρεση το φρέσκο τους μυρίζει τελειοιιιιιι να ζήσης κοπέλα μου καινά σε καμαρώνουμε καλές γιορτές με υγεία ευχαριστουμε

  6. Υπέροχη κ.Γκολφω μας!!!!! τώρα τελείωσα με τους κουραμπιέδες δεν έχω λόγια!!!!!! τέτοιους κουραμπιέδες δεν έχω φτιάξει ποτέ!!!!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!καλές γιορτές με υγεία!!!!!Να είστε καλά!!!!Από Ηγουμενίτσα .

  7. κ. Γκολφω εκανα σημερα τη συνταγή σου. Εγιναν απιθανοι οι κουραμπιεδες μου! Πραγματικά αφρατοι και μυρωδάτοι. Ευχαριστούμε για τη συνταγή και σας ευχομαι καλες γιορτές!

  8. Καλημέρα σας υπέροχη κ.γκολφω . Έκανα τα μελομακάρονα και το ρόλο γεμιστό πολύ ωραία.θα ήθελα να κάνετε ένα βίντεο για κουραμπιέδες με λάδι.ευχαριστω!!!!!

  9. Ευχαριστώ πολύ για τις συνταγές σου κ.Γκολφω!!Από τα τσουρέκια σου που κάνω κάθε χρόνο κι όχι μόνο μέχρι τα μελομακάρονα σου και τους κουραμπιέδες σου!!!

  10. Μπράβο σας! Φαίνονται πετυχημένοι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλοι βάζουν τόσο πολύ αχνη μέσα στο κάδο με το βούτυρο που το χτυπάνε και εσείς βάζετε μόνο 40 γρ. Ενώ στα 500 γρ. Βούτυρο δεν είναι λίγη η ζάχαρη?

  11. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΖΕΣΤΟΙ, ΧΛΙΑΡΟΙ Η ΚΡΥΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΈΔΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ; ΚΥΡΙΑ ΓΚΟΛΦΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΣΟΥ ΈΧΩ ΦΤΙΆΞΕΙ ΑΠΛΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ.

  12. Εγώ κάνω κουραμπιέδες εξίσου νόστιμους με βούτυρο φρέσκο όπως λες αλλά με ανθονερο μου βγαίνουν το ίδιο πολύ μπισκοτενιοι

  13. Καλησπέρα καλή μου φίλη!! Εύχομαι ολόψυχα σ όλον τον κόσμο ν έχει υγεία και χαρούμενες καλές γιορτές!! Επειδή θα τους φτιάξω δύο ερωτήσεις θ σ κάνω!! Το ροδόνερο το βάζουμε μέσα στ κουραμπιέ η τους ραντίζουμε… Την αλυσίδα μπορώ να την αντικαταστησω μ κάτι άλλο… Σ ευχαριστώ καλές γιορτές ν έχετε!!!

  14. Καλησπέρα και του χρόνου με υγεία! Να ρωτησω τα παιδια δεν τρώνε μεγαλα κομμάτια αμύγδαλα πρέπει να τα παραλείψουμε η να τα κανω σκονη; ευχαριστώ πολύ