το ευκολο ΤΣΟΥΡΕΚΟΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ σαν ΠΑΝΕΤΟΝΕ


-2
-2 points



για περισσοτερες συνταγες ακολουθηστε με και στο fb

Υλικά για ταψί για 26 ταψί η φόρμα σπαστη
250 ζάχαρη
2 αυγά μικρά η 1 μεγάλο
1 βανιλετα
600 έως 650 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
120 γρ.γσλα ζεστό
120 γρ.νερο ζεστό
1 φάκελο μαγιά
80 γρ.βουτυρο ?? αγελαδινό
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα μανταρίνι
1 κουταλάκι μαχλεπι
10 κερασακια κομμένα κομματάκια
λίγα φρουι γλασε αν θέλετε
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα περίπου 35 λεπτά

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-2
-2 points

35 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Χρονια πολλα καλη μου Γκολφω!!! Ωραια αφρατη η βασιλοπιτα κ'του χρονου!!!! Το 2020 μας εδωσες πολλες αξιολογες δημιουργιες κ'σ'ευχαριστουμε απο καρδιας!!!! Το 2021 σου ευχομαι ολοψυχα να ειναι η ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ!!!!! Υγεια χαρα ευτυχια χαμογελα κ'οτι τυχερο να μπει στο σπιτικο σου!!!!!! Καλη ευλογημενη χρονια!!! Την αγαπη μου!!!!

  2. Γεια σας! Εκτέλεσα 2 φορές τη συνταγή που μας δείχνετε. Δυστυχώς και τις 2 φορές το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Ένα πατημένο, βαρύ τσουρεκοκεικ. Νόστιμο, με φούσκες το ζυμάρι πριν ψηθεί. Πίστεψα τόσο πολύ στη συνταγή και στην εκτέλεση αλλά δεν βγήκε! Μήπως έχει πολλή ζάχαρη η συνταγή;

  3. Την έχω κάνει δύο φορές ακριβώς με τις οδηγίες σας κ δεν φουσκώνει καθόλου. Τι μπορεί να πηγαίνει λάθος?

  4. Εξαιρετική δεν έχουμε λόγια για αυτή τη συνταγή.Ολοι μου έλεγαν πόσο υπέροχη ήταν η Βασιλόπιτα μου.Καλη χρόνια με πολλές υπέροχες συνταγές.

  5. Γειά σας από Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια για τις φοβερές συνταγές σας! Νωπή μαγιά πως μπορούμε να βάλουμε στη συγκεκριμένη Βασιλόπιτα, την διαλύουμε κάπου και σε ποιο στάδιο της εκτέλεσης? Σας ευχαριστώ

  6. Καλημέρα σας , κυρία Γκόλφω. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Έφτιαξα τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα και η ζύμη δεν φούσκωσε ιδιαίτερα, κολούσε και δεν έκανε φουσκάλες.
    Μήπως πρέπει η ποσότητα των υγρών να είναι μικρότερη;
    Ευχαριστώ

  7. Αγαπητή κυρία Γκόλφω, σας εύχομαι Καλή και ευτυχισμένη χρονιά! Ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σας και τις δοσολογίες αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το δικό σας. Δεν ξέρω τί μπορεί να ευθύνεται. Η ζύμη ήταν αρκετά πιο ρευστή από ότι δείξατε στο τελευταίο στάδιο της παρασκευής της στο ζυμωτήριο αν και προσέθεσα τα ενδεδειγμένα γραμμάρια αλεύρι και συγκεκριμένα το "Μάννα". Επίσης χρησιμοποίησα χύμα ξηρή μαγιά ή οποία όμως δεν ενεργοποιήθηκε με αποτέλεσμα να μην φουσκώσει όσο η δική σας βασιλόπιτα. Τέλος το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο ήταν μια μετριως φουσκωμένη βασιλόπιτα πολύ αρωματική και γευστική αλλά καθόλου ελαστική. Θα εκτιμούσα την άποψη σας, σχετικά με το τί πήγε λάθος. Ευχαριστώ

  8. Χρόνια πολλά. Υπέροχη συνταγή συγχαρητήρια την έφτιαξα τα υλικά είναι ακριβώς. Την στολισα και την πήγα και δώρο δεν πίστευαν ότι ηταν σπιτική.

  9. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη για εσάς και την οικογενειά σας. Έκανα ότι ακριβώς λέγατε αλλά δεν βγήκε σαν τη δική σας, πιστεύω ότι ήθελε παραπάνω αλεύρι και ίσως καλύτερη θερμοκρασία σταυγρά. Σαν γεύση φοβερή , θα ξαναπροσπαθήσω γιατί όλες σας οι συνταγές σας μου βγαίνουν . Εύχομαι το 2021 να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και νόστιμα.???♥️♥️♥️????

  10. Καλή χρονιά! Έκανα τη συνταγή πιστά και παραθέτω τις παρατηρήσεις μου: χρειάστηκα περισσότερο αλεύρι (όπως επισημαίνουν πολλές φίλες εδώ) και χρησιμοποίησα ακριβώς την ίδια μάρκα, χρειάστηκε πολύς περισσότερος χρόνος ψησίματος γιατί στο κέντρο του ταψιού η βασιλόπιτα παρέμενε ωμή σαν λάσπη και, τέλος, δεν έγινε αφράτο όσο μας το δείχνεις στην αρχή. Μάλλον, άλλη συνταγή υλοποίησες ή τα υλικά και η εκτέλεση διαφέρουν. Ευχαριστώ.

  11. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ Κ ΕΓΩ Κ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΦΡΑΤΗ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ..ΗΘΕΛΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ??

  12. Χρόνια πολλά καλή χρονιά Γκόλφω μου έφτιαξα την βασιλόπιτα αλλά δεν μου έγινε τόσο αφράτη σαν την δική σου δεν ξέρω τι φταίει στα 600 γραμμάρια αλεύρι η ζημιά ήταν μαλάκια και συμπλήρωσα λίγο παραπάνω αλεύρι

  13. Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία να έχουμε έκανα την βασιλόπιτα σου απλά καταπληκτική της ευχεσμας από Δοξάτο Δράμας ???❤️?

  14. Πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή, είναι εξαιρετική!!! Δεν έχω φτιάξει πιο επιτυχημένη βασιλόπιτα, είναι καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου!!! Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία για όλο τον κόσμο! ❤️

  15. Τελικά η δεύτερη που έφτιαξα μου έγινε τέλεια έκανα μιάμιση δόση σε 28 νούμερο ταψί και με 200 γραμμάρια παραπάνω αλεύρι και χρονιά !

  16. Πέτυχε! Δεν το πιστεύω! Πηρε παραπανω αλευρι… περιπου 750 στη μονη δοση…. εβαλα μυλοι αγιου γεωργιου σκληρό. Ημουν τοσο δυσπιστη αλλα ηταν η καλυτερη λυση στο youtube! Αυτα τα κεκοειδη δεν τρώγονται! Μπραβο σου! Καλη χρονια σου ευχομαι με υγεία και έμπνευση!

  17. Χρονια πολλα Γκολφω εχω μια ερωτηση η μαγια εαν την λιωσω στο νερο το χλιαρο θα εχω προβλημα ??? παντως η συνταγη σου φανταστικη την εκανα και μοσχοβολησε ολο το σπιτι

  18. Υπάρχουν τοσα σχολια οτι δεν φουσκωνει η ζυμη και δεν απαντατε προφανως εχετε δωσει λαθος δοσολογιες….