1821-2021: 200 χρόνια Ελληνική κουζίνα




Κάντε τώρα SUBSCRIBE στο κανάλι! ?

Σε μία χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, η διάσημη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εξερευνεί τις απέραντες πτυχές της ελληνικής μαγειρικής κουλτούρας και μας τις παρουσιάζει μέσα από ένα ντοκιμαντέρ με αρώματα και μνήμες από την πλούσια γαστρονομική ιστορία του τόπου.

Αρχής γενομένης από το 1821, η chef μαζί με την ομάδα του argiro.gr και με την συνεισφορά εξαίρετων προσώπων της ελληνικής διατροφής και φορέων, αποτυπώνει το ταξίδι της ελληνικής γαστρονομίας στο χρόνο, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ως πρέσβειρα της κουζίνας του Αιγαίου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μαζί της ανακαλύπτουμε τι έτρωγαν οι Έλληνες την περίοδο της Επανάστασης μέχρι και σήμερα, πώς επηρεάστηκε η ελληνική διατροφή και πού βρίσκεται σήμερα.

Ανακαλύψτε τη νεότερη ιστορία της ελληνικής κουζίνας μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο!

Μια παραγωγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και της ομάδας του argiro.gr

Δημοσιογραφική έρευνα -Σενάριο
Ειρήνη Εμινίδου

Σκηνοθεσία – Παραγωγή
Κωστής Τερζής

Θερμές ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία, υποστήριξη και παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού στους:

Finos Film
Εθνικό Μουσείο Ιστορίας
Μουσείο Μπενάκη

Argiro.gr Team

Βοηθός Παραγωγής
Κωνσταντίνος Δημητρίου

Ιστορική Σύμβουλος
Γεωργία Γεωργίου
Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος

Νομική σύμβουλος
Σοφία Κατσούλα

Συνεντεύξεις
Χρίστος Ζουράρις
Συγγραφέας Βιβλίων Γαστρονομίας

Αντώνης Κουτελιδάκης
Καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Διδάκτωρ Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Hair & Make up Artist
Θάνος Μόλος

• Argiro Barbarigou • Αργυρώ Μπαρμπαρίγου • 200χρόνιαελληνικήκουζίνα

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ OFFICIAL LINKS

Official site :
Facebook:
Instagram:
Twitter:
Pinterest:
Papadakis Restaurant:
Papadakis Hotel:

**Argiro’s Recipes in English:

#αργυρωμπαρμπαριγου #1821 #200χρονιαελληνικηκουζινα #argiro #argirobarbarigou #1821 #200χρονια1821 #greekwarofindipendence #greece2021 #greekgastronomy

Βίντεο από το κανάλι Argiro Barbarigou


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

34 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μπραβο σας!
    Επειδη μαγειρευουν και τα παιδια μας στο εξωτερικο βλεποντας σας και ζηλευουν οι ξενοι φιλοι τους,καντε το βιντεακι και στ αγγλικα να τους το δειξουν!
    Σας ευχαριστω ,που με ξεκουραζετε,με βοηθατε να μαθουν και τα ξενιτεμενα μας την Ελληνικη κουζινα!!

  2. Υπέροχο το βίντεο Αργυρω μου με μετέφερες πραγματικά σε ένα μαγικό κόσμο με αρώματα και γεύσεις είσαι υπέροχη φιλία πολλά και χρόνια πολλά!!!!????❣️❣️❣️

  3. Χρονια μας Πολλα Αργυρουλα??????❤️ευχωμε η ορθοδοξια μας να νεινη στης καρδιες ολων μας κ η Δοξα της Ελευθεριας ??❤️?Συχαρειτηρια για το εργο σου υπεροχα οπως παντα οτι μας προσφερης ??Μα εσυ εισε Μπουμπουλινα κ αξιαααα???????????‍♀️???

  4. Χρόνια πολλά Αργυρώ. Ζω στο εξωτερικό και πάντα ανατρεχω στις συνταγές σου όταν θέλω να μαγειρεψω ελληνικά και παραδοσιακά. Τα υλικά και τα αρώματα των φαγητων, μου ξυπνάνε παιδικές μνήμες. Σε ευχαριστώ πολύ που υπάρχεις, να είσαι πάντα καλά ❤️?

  5. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και εσύ καλή μου να είσαι γερή και δυνατή να μας μαθαίνεις τα μυστικά της μαγειρική. ???

  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΣ!!! ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΉΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ???
    ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΜΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ.

  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ .

  8. Να ζήσεις και να θριαμβεύσεις Ελλάδα μου. Πίνω στην υγεία του λαού σου που εκεί που σκοτώνεται…. Εκεί δακρύζει κάτι τέτοιες μέρες και λιώνει…..

  9. Εξαιρετικό βίντεο (κ συγκινητικό συγχρόνως)…..συγχαρητήρια σ΄εσένα κ στην ομάδα σου!! Εικόνες, μνήμες, πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε "ντυμένες" με την κατάλληλη μουσική κ την ωραία αφήγηση σου! Αχ, η πολύπαθη Ελλάδα μας, όλα τα καλά της έδωσε ο Θεός, θα έπρεπε να ήμασταν η κορωνίδα των μεσογειακών χωρών αλλά δυστυχώς…..μεγάλη κουβέντα αυτή!! Χρόνια πολλά, τιμή κ δόξα στους ήρωες που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι….κ του χρόνου με υγεία! Σε ευχαριστούμε….<3 .`*.`

  10. Χίλια μπράβο για το βίντεο και για την δουλειά που κάνατε. Ίσως η καλύτερη αναδρομή για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ ❤️??

  11. Χρόνια πολλά κυρία Μπαρμπαρίγου σε όλη την Ελλάδα μας και σε όλους του Έλληνες σε κάθε μεριά τηςγης???