Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία (απ’το μελλον;!) – What the Fact?! #50




Από τον 3ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ, μια τεχνολογική επανάσταση χωρίς προηγούμενο κατέλαβε τον κόσμο της Ανατολικής Μεσογείου. Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από τη μηχανική ιδιοφυία των αρχαίων που ήταν σπαρμένοι στην Ελλάδα και τις αποικίες της.

Η τεχνολογία κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Για περισσότερα θέματα σχετικά με την τεχνολογία, κάντε τώρα subscribe στο κανάλι της COSMOTE για να δείτε το 7ο ΕΠΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ και μείνετε συντονισμένοι για extra bonus υλικό!

Subscribe:

Like:

Follow:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΤΣΑΝΑ):

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας
(+30) 211 411 0044
info@kotsanas.com

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

25 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ένας Εγγλέζος με την Ελληνική ομάδα που εξερευνούσαν το μηχανισμό Αντικυθήρων είπε, αν οι Ρωμαίοι δεν υποδουλωναν την Ελλάδα στο φεγγάρι θα είχαμε φθάσει 500 χρόνια αργότερα,καταλάβατε επάνω που ανακάλυψε ο ιρωνας την ατμομηχανή ζήτημα χρόνου να ανακαλυφθεί το αυτοκίνητο.

  2. Βίκτωρ Ουγκώ: …“Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.’’….

  3. Καποιος, πριν χρονια, ηθελε να μου ριξει μπηχτη για την Ελλαδα και με ρωτησε αν κατι (δε θυμαμαι τι ακριβως ηταν αλλα ηταν κατι χαζο) το ειχαν εφευρει οι αρχαιοι Ελληνες. Του ειπε: "Τις μ@λ@κιες τις αφησαμε για τους αλλους να τις εφευρουν".

  4. Ναι ,αλλα στην αρχαια ελλαδα δεν ηπηρχαν γραικοι που μεταονομαστηκαν ελληνες απο μονοι τους…και.πιστευαν σε δικα τους αλλα πολυθεικα παραμυθια, οχι σε ενα καινουργιο ρωμαικο παραμυθι θρησκευμα με ενα θεο και δεν ειχαν και το παπαδαριο και το DNA τους ηταν ελαφρως μιξαρισμενο…οχι οπως το σημερινο…και ειχαν την νοοτροπία της ελευθεριας οχι την νοοτροπία της υποδουλωσης οπως οι σημερα…και προ παντως δεν ηταν τοσο μαλακες οσο οι σημερινοι….μεχρι που ηρθε ο Περικλης και κατεστρεψε αυτον τον πολιτισμο…με τις γκλαμουριες τα ιματζ και την διαφθορα και το προσωπικο βολεμα..(και μαλιστα διδασκεται ως ο χρυσος αιωνας του περικλη τρομαρα μας για οσους γνωριζουν πολυ καλα την αρχαία ελληνικη ιστορια καταλαβαινουν τι εννοω )που σαν μαλακες στην σημερινη ελλαδα ακολουθούμε αυτην νοοτροποια απο τοτε…οταν λοιπον ο καθε τυπου ανδρικελο των γερμανων προθυπουργος μετατρεπει δημοψηφισμα απο οχι σε ναι…και οχι μονο ο λαος δεν διαμαρτύρεται αλλα τον ξαναψηφιζει κι απο πανω …τοτε παυει απο μονος του να λεγεται ελληνας .Περηφανος για τον οικο ανοχης που λεγεται Ελλαδα…οχι ευχαριστω δεν θα παρω

  5. ένα τσικ (0,5%) λίγο ποιο αργή ταχύτητα στον λόγο σου (άριστα ορθός λόγος σου) ώστε να γίνεται απόλυτα κατανοητός και είσαι 5 στα 5 ..
    Στο αναφέρω γιατί έτυχε να δω μεγάλους ανθρώπους να παρακολουθούν τις εκπομπές σου .. !
    Μπράβο για τις εκπομπές σου !

  6. Είναι καλά να έλειπαν τα εγγλέζικα από τις κουβέντες σου. Και μια καλύτερη μπλούζα θα έκανε καλό στα μάτια μας, τέσ' πα' τέτοιοι είμαστε, λάθη κάνουμε, κλπ.
    Την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μελέτησε την λίγο, η εποχή δεν πήγαινε για βιομηχανική επανάσταση, και δεν είναι έτσι που χάθηκε.

  7. Ωραίο αλλά φίλε τα Ελληνικά σου είναι απογοητευτικά! Σίγουρα μπορούσες να βρεις Ελληνικότατες λέξεις για τα: full, rpm, konter, cadran, flotter, granazi, kastania (hahaha), feedary βέλη (πολύ χαχχαχαααα), manivela, peggaki, tsekare. Εγώ συμπληρώνω το Tragic.

  8. Αυτά που δείχνεις για αρχαία τεχνολογία είναι μηδέν μπροστά στην υπέρ τεχνολογία που υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα που μόνο αρχαία δεν ήταν. Με όλο των σεβασμό.

  9. We are grateful and proud for our history and human progress. In addition, Greeks contribute in any progress in science and technology on a daily basis around the world.