Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.9) Σεληνιακό Ρόβερ – Η Τελική Πρόκληση του Απόλλων (The Lunar Rover)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 9
Σεληνιακό Ρόβερ – Η Τελική Πρόκληση του Απόλλων
The Lunar Rover – Apollo’s Final Challenge

Το καλοκαίρι του 1969, η διαστημική πτήση Απόλλων 11 ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που προσσεληνώθηκε. Η επόμενη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν η δημιουργία ενός σεληνιακού οχήματος που θα έδινε τη δυνατότητα στους αστροναύτες να εξερευνήσουν την αχανή επιφάνεια της Σελήνης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε να επιλύσει πλήθος προβλημάτων. Πώς μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα σεληνιακό όχημα που θα χωρούσε στον ελάχιστο χώρο του διαστημοπλοίου; Πώς μπορούσαν να σχεδιάσουν ελαστικά τα οποία έπρεπε να είναι ελαφρά και ανθεκτικά ταυτόχρονα;

Η ομάδα των μηχανικών είχε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της, μόλις ενάμισι χρόνο, για να κατασκευάσει το πρώτο όχημα. Η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατασκευή του πρώτου σεληνιακού οχήματος αποκαλύπτεται με τη χρήση πολύτιμου αρχειακού υλικού.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Your email address will not be published.