“Η Τέχνη του να Έχεις Πάντα Δίκιο” – Άρτουρ Σοπενχάουερ: Άκου να Μαθαίνεις! #04




ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ AUVRIL ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΜΟΝΟ ΜΕ 36€:

– Απεριόριστη πρόσβαση σε 200+ Audiobooks και QuickLearns
– Απεριόριστες ώρες ακρόασης
– Ακούς παντού, ακόμα και εκτός σύνδεσης
– Νέες προσθήκες κάθε μήνα: Η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται με 5+ νέους τίτλους μηνιαίως
– Διαθέσιμο Auvril App για iOS και Android

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

44 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ενδιαφέρουσα αυτή η νέα σειρά videos, Mikeius. Από πού προκύπτει ότι ο Schopenhauer κοροϊδεύει; Ο τύπος συμβουλεύει όντως τι να κάνεις, για να φαίνεται ότι κερδίζεις μια λεκτική διαμάχη. Αν θυμάμαι σωστά, αυτός είναι κιόλας και ο λόγος που δεν ήθελε να εκδώσει το βιβλίο όσο ζούσε.

  2. Τρελή προσφορά αδερφέ μικεκακεους, την τσιμπάω ευθύς αμέσως
    Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον εαυτό μου, σε ευχαριστούμε

  3. Τί να τα κάνω το "σύγγραμμα" φίλε μου, εδώ το σημαντικό είναι όχι αν τα νικάς όλα, αλλά αν τα ξέρεις όλα, άλλωστε ………… το ξέρω το βιβλιαράκι !

  4. Το είχα παρατήσει στην μέση από τα νεύρα μου γιατί θυμόμουν σε κάθε παράγραφο κάποιο σχετικό επιχείρημα πολιτικού. Συνήθως δε, ήταν επιχειρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη. Τόσο που με έκανε να πιστεύω ότι το έχει αποστηθίσει και σε κάθε συζήτηση επιλέγει το κατάλληλο κεφάλαιο.

  5. Συγχαρητήρια για το βίντεο και την ανάλυση. Μια κριτική στον Σοπενάουερ τώρα: Καλά του έκανε ο Νίτσε και τον πέρασε πριονολορδέλα! Νόμιζε ο Σοπενάουερ ότι ήταν ο φιλόσοφος της νέας εποχής, ενώ ήταν μόνο μια αναγκαία, αλλά όχι σοβαρή φάση. Και ο Σοπενάουερ πρέπει να το ήξερε, κατά βάθος. Απλώς, τα επόμενα μεγάλα πνεύματα, Π.χ. Νίτσε και Τολστόι φιλτραραν, κράτησαν αυτά που αξίζουν από τη σκέψη του Σοπενάουερ και ανέπτυξαν τις ιδέες τους. Αξίζει το βιβλίο, κυρίως για να ξεμπροστιάζεις τις σοφιστείες, άλματα, λάθος γενικεύσεις κ.ά. Αν θες να αναπτύξεις περαιτέρω τη ρητορική σου, φτάνει να διαβάζεις περισσότερο σοβαρούς φιλοσόφους, ρήτορες, Π.χ. Κικέρωνα, Λυσία, Δημοσθένη, Ισοκράτη και ιδιαίτερα Κουαντιλιανό και να κάνεις πρακτική άσκηση με φίλους κ.ά

  6. μετά από τόσα ιντερνετικά debates με άτομα που (τυχαίο παράδειγμα) "είναι υπέρ της ελευθερίας και της προόδου και άραξε boomer δεν έχουμε πλέον 1960" (και όλο αυτό ταυτόχρονα προσπαθόντας να μειώσουν τα δικά μου δικαιώματα ή/και αγνοόντας τις ανάγκες μου (ή μάλλον τις ανάγκες πιο ευάλωτων ατόμων που ανήκουν στις κοινωνικές μου ομάδες που ανήκω και εγώ) και θεωρόντας την δικαιοσύνη τύπου "αν εσύ αξίζεις το τάδε δικαίωμα αξίζω και εγώ από την πλευρά μου το αντίστοιχο δικαίωμα….τι όχι;;" κάτι οπισθοδρομικό και ξεπερασμένο) με τα πολλά εγώ θα έπρεπε να γράψω ένα παρόμοιο βιβλίο καθώς καταλήγω τους αντιπάλους μου πάντα να μένουν στα επιχειρήματα "καλά άστο μάθε ορθογραφία πρώτα και τα λέμε" ή/και "ναι σιγά μην κάτσω να το διαβάσω όλο αυτό" ή/και "είσαι cis gender άντρας/λευκό/straight άρα βολεμένος άρα μην μιλάς"…

  7. Αξίζει και το βιβλίο των πέντε κύκλων του Μιγιαμότο Μουσάσι! Παρόμοιο με την τέχνη του πολέμου

  8. Τα μισά fallacies, αν όχι όλα, τα έχει επιστρατεύσει ο ίδιος Mikeius σε κάθε σχεδον διαδικτυακό του debate. Αλλά οκ, ποτέ δεν ειναι αργα για μετάνοιες.

  9. Mikeius Γνωρίζω πως ξέρεις και εσύ πως η πλατφόρμα της Avril είναι ελλιπής. Επειδή όμως ως εγχείρημα είναι υπέροχη ιδέα, παραθέτω μερικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν:
    1. Είναι σημαντικό η εφαρμογή να αναγνωρίζεται από τα OS ως Media player, δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε παύση από την οθόνη κλειδώματος, την οθόνη του αυτοκινήτου ή του headset και να πρέπει να μπαίνουμε στην εφαρμογή.

    2. Αφού το λειτουργικό σύστημα την αναγνωρίζει ως media player, θα πρέπει να μπορούμε εύκολα να μεταβούμε +-15 δευτερόλεπτα στην ακρόαση. Ένα απλό κορνάρισμα του μπροστινού αυτοκινήτου στην κίνηση, και θα πρέπει να βρούμε με το δάχτυλο το σημείο που χάσαμε στις 12 ώρες ακρόασης του βιβλίου.

    3. Για εμάς τους συνδρομητές premium της εφαρμογής, θα πρέπει να στηθεί ένα store στην εφαρμογή που να μπορούμε να βρούμε καινούργιους τίτλους. Δεν γίνεται να ψάχνουμε PC για να μπούμε στο store και να βάλουμε το βιβλίο στα προς ακρόαση.

    4. Είναι σημαντικό να μπορούμε να βάλουμε bookmarks ή time stamps, για να μπορούμε να ανατρέξουμε εύκολα στο σημείο που μείναμε το προηγούμενο session.

    5. Η κατηγοριοποίηση ανά κεφάλαιο θα ήταν βοηθητική.

    Θα ήταν καλό να φτάσουν στα αυτιά τους, γιατί είναι ωραίο το εγχείρημα τους. Καλές γιορτές!

  10. Το διάβασα πριν 15χρονια κ δεύτερη φορά πριν καμία 4ετια .. εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ξεπερασμένα αυτά που λέει για έναν μέσο στοιχειωδώς μορφωμένο άνθρωπο .

  11. ωραιο βιβλιο!!το διαβασα περσι το καλοκαιρακι στη σεζον! τωρα πηρα στα χερια μου το " η τεχνη του να εισαι ευτυχισμενος" του ιδιου συγγραφεα! να δουμε λοιπον!