Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.6) Διαστημικό Λεωφορείο (Space Shuttle)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 6
Διαστημικό Λεωφορείο – Εκτοξεύοντας Όνειρα 30 Ετών
Space Shuttle – Launching 30 Years of Dreams

Το καλοκαίρι του 2011, το πλήρωμα του Διαστημικού Λεωφορείου αποσύρθηκε μετά από τρεις δεκαετίες διεθνών αποστολών. Παρά τις δύο τραγωδίες, το Διαστημικό Λεωφορείο αναδύθηκε από τις στάχτες του σαν τον φοίνικα για να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο όλης της ανθρωπότητας για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Μεταξύ των αποστολών που ανέλαβε, ήταν η παροχή βοήθειας καθοριστικής σημασίας για την κατασκευή και τη συντήρηση του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Χαμπλ και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Στο παρασκήνιο της δημιουργίας και της λειτουργίας του Διαστημικού Λεωφορείου, υπάρχει μια ιστορία αγώνων που παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Με την κάμερα της εκπομπής θα ενημερωθούμε για τις στιγμές δόξας αλλά και για τις δοκιμασίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, καθώς και πώς έδρασε καταλυτικά στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα διαστημικά ταξίδια πλέον.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *