Η Δομινίκα είναι μια νησιωτική χώρα στην Καραϊβική


#φανφλαγκφακτ

🟣 Η #Δομινίκα είναι μια νησιωτική χώρα στην Καραϊβική η οποία ανακαλύφθηκε μία Κυριακή από τον #Κολόμβο ( πήρε το όνομα της από την Λατινική λέξη για την ημέρα Κυριακή)!

🟣 Το 1978 κερδίζει την ανεξαρτησία της και παρουσιάζει την σημαία της στην οποία κυριαρχεί ο παπαγάλος #Σισερού με τα χαρακτηριστικά μωβ φτερά του.

🟣 Λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, στην κεντρική Αμερική) βρίσκεται η #νικαράγουα. Στο μέσο της σημαίας αυτής της πολύπαθης χώρας ( υιοθετήθηκε το 1971) βρίσκεται το εθνόσημο της. Μέρος του εθνόσημου είναι ένα #ουρανιοτοξο το οποίο αποτελείται από κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, μπλε και μωβ γραμμή.

🟣 Οι δυο αυτές σημαίες είναι οι μοναδικές στον κόσμο που περιέχουν το #μωβ ως χρώμα!!

🟣 Γιατί όμως το μωβ είναι τόσο σπάνιο στις σημαίες ανα τον κόσμο;

🟣 Η εξήγηση βρίσκεται στην δυσκολία της παραγωγής του χρώματος για πολλούς αιώνες, καθώς και το κόστος για την παραγωγή του.

🟣 Η μόνη πηγή ήταν μια συγκεκριμένη κατηγορία σαλιγκαριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την δημιουργία ενός μόλις γραμμαρίου χρώματος έπρεπε να θανατωθούν 10,000 σαλιγκάρια και το κόστος έφτανε το 1,5 κιλό ατόφιου χρυσού!

🟣 Έτσι το μωβ χρώμα ήταν διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούσαν να πληρώσουν αδρά, όποτε έγινε συνώνυμο των βασιλέων και των πολύ πλουσίων.

🟣 Άλλωστε οι δυο μόνο χώρες που ‘τόλμησαν’ να το εντάξουν στις σημαίες τους το έκαναν την δεκαετία των 70s όπου τα πράγματα ήταν κάπως πιο εύκολα!

#flagsarecool #purple #οισημαιεςειναιπολυκουλ #φανφλαγκφακτ

Η Δομινίκα είναι μια νησιωτική χώρα στην Καραϊβική 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *