Ιαπωνία…


Ιαπωνία 🇯🇵
(Αναλογία 2:3)

☀️ Η Ιαπωνία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η ‘Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου’΄.

🎨 Έτσι και η σημαία της, αποτελείται από έναν κόκκινο κύκλο σε λευκό φόντο. Ο κόκκινος κύκλος συμβολίζει τον ανατέλλοντα ήλιο σε ένα λευκό (αγνό) φόντο.

📜 Η σχέσης της Ιαπωνίας με τον ήλιο πηγάζει από την αρχαία Ιαπωνική παράδοση και θρησκεία, καθώς σύμφωνα με αυτήν, ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας #Jimmu θεωρείται απόγονος της θεάς του Ήλιου #Amaterasu η οποία και δημιούργησε την Ιαπωνία τον 7ο π.Χ. αιώνα.

🧐 Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λατρείας του ήλιου στην Ιαπωνία αποτελεί το παρακάτω περιστατικό:

⚔️ Κατά την εκστρατεία του #Jimmu ανατολικά για την κατάληψη του #Yamato, σκοτώνεται ο αδελφός του στην μάχη με τον τοπικό άρχοντα #Nagasunehiko.

😎 Ο Jimmu αντιλαμβάνεται ότι στην μάχη πολεμάει τον αντίπαλο με πορεία προς τον ήλιο κάτι το οποίο το θεωρεί κακό οιωνό . Αποφασίζει να μεταφέρει το στρατόπεδο του ώστε στην μάχη να έχει τον ήλιο πίσω του (άρα και σύμμαχο του) και κερδίζει!

🛳 Το 1854, όταν η Ιαπωνία ξεκίνησε τις εμπορικές σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη, δημιουργήθηκε η ανάγκη να παρουσιάσει την εθνική της σημαία, ώστε να ξεχωρίζουν τα πλοία της Αυτοκρατορίας!

🖋 Η σημαία που παρουσιάζεται έχει τον κόκκινο ήλιο στο μέσο της σε λευκό φόντο, και το 1870 δέχεται κάποιες μικρές αλλαγές.

📍 Μόλις το 1999 η Ιαπωνική Βουλή υιοθέτησε επίσημα την σημαία και όρισε τα βασικά της χαρακτηριστικά.

Πηγές: Britannica, Wikipedia, flagpedia
#οισημαιεςειναιπολυκουλ #flagsarecool #Japan #Ιαπωνία

Ιαπωνία... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *