Και αυτά είναι τα ερείπια της Kharakhoto («Μαύρη Πόλη» δηλαδή). Πρόκειται για μ…


⚫ Και αυτά είναι τα ερείπια της Kharakhoto («Μαύρη Πόλη» δηλαδή). Πρόκειται για μια ερειπωμένη οχυρωμένη πόλη κοντά στη λεκάνη της λίμνης Juyan στα δυτικά της Εσωτερικής Μογγολίας, στην Κίνα 🇨🇳.

⚫ Αν σας φαίνομαι αναποφάσιστος, η Εσωτερική Μογγολία είναι αυτόνομη περιοχή της Κίνας, στα βορειοανατολικά της χώρας και συνορεύει με τη χώρα Μογγολία 🇲🇳. Βρίσκεται έξω από το σινικό τειχός και παραδοσιακά κατοικούνταν από μογγολικά φύλα. Από το 1644 και μετά ενσωματώθηκε στο κινέζικο κράτος.

⚫ Η τοποθεσία της Kharakhoto βρισκόταν στα βόρεια σύνορα της αυτοκρατορίας Τανγκούτ και αποτελείται από μια μεγάλη περιτειχισμένη πόλη, χαμηλές στούπες και μια περιοχή στα ανατολικά με καλλιέργειες.

⚫ Η πόλη υπήρξε κέντρο θρησκευτικής μάθησης, τέχνης και εμπορικός κόμβος. Ιδρύθηκε το 1032 μ.Χ. ως προπύργιο των Τανγκούτ (μια φυλετική ένωση Θιβετοβιρμανών) και εξελίχθηκε στην αυτοκρατορία των Δυτικών Σία. Με την ευκαιρία να σας πω ότι οι Βιρμανοί είναι η κυρίαρχη εθνότητα στη σημερινή Μιανμάρ 🇲🇲.

⚫ Τα τείχη της πόλης ήταν χτισμένα από σταμπωτό πηλό ενισχυμένα με ξύλινο πλαίσιο. Είχαν ύψος σχεδόν 4 μέτρα και εκτείνονταν για 421 μέτρα από Ανατολή προς Δυσή και 374μ από Βορρά προς Νότο.

⚫ Η πόλη ταυτίζεται με την «Πόλη της Ετζίνας» που τη γνωρίσαμε από τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο. Αργότερα λεηλατήθηκε από τους Μογγόλους. Μετά την κατάληψη της πόλης, η KharaKhoto εγκαταλείφθηκε και η άμμος της ερήμου Gobi της φέρθηκε χωρίς έλεος μέχρι να την καταπιεί.

⚫ Ανακαλύφθηκε ξανά στις αρχές του 20ου αιώνα.

Και αυτά είναι τα ερείπια της Kharakhoto («Μαύρη Πόλη» δηλαδή). Πρόκειται για μ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

3 Σχόλια

Your email address will not be published.

  1. 🎁 Η κοινωνία των Τανγκούτ χωριζόταν σε δύο τάξεις: τους Κοκκινοπρόσωπους και τους Μαυροκέφαλους. Οι Κοκκινοπρόσωποι Τανγκούτ θεωρούντο οι κοινοί άνθρωποι, ενώ οι Μαυροκέφαλοι αποτελούσαν την προνομιούχο κάστα των ιερέων.

    🎁 Παρόλο που ο Βουδισμός ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους Τανγκούτ, πολλοί βοσκοί Τανγκούτ συνέχιζαν ν΄ ασκούν ένα είδος Σαμανισμού.

    🎁 Οι Μαυροκέφαλοι πήραν το όνομά τους από τους μαύρους σκούφους που φορούσαν.

    🎁 Σύμφωνα με το μύθο των Τανγκούτ, ο πρόγονος των Μαυροκέφαλων ήταν ένας θαυμάσιος λευκός γερανός, ενώ ο πρόγονος των Κοκκινοπρόσωπων μία μαϊμού.

    🎁 Οι πηγές περιγράφουν τους Τανγκούτ ως κοντού αναστήματος, πλατύστερνους, με σκουρόχρωμο δέρμα και παχιά χείλη. Είχαν τα μαλλιά τους ξυρισμένα, εκτός από μια μακριά τούφα που πλαισίωνε το πρόσωπό τους.