Λιβύη…


Λιβύη 🇱🇾
(Αναλογία 1:2)

♟ Η σημαία της Λιβύης (επανα)υιοθετήθηκε το 2011!

🎨 Αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος 🟥, ⬛️ και 🟩 με μία ημισέληνο και ένα πεντάκτινο αστέρι σε ⬜️ χρώμα στην μέση.

🤓 Η σημαία είναι βασισμένη στο λάβαρο της Δυναστείας των Σενούσι της Κυρηναϊκής!

👶 Από το 1934 η Λιβύη αποτελούσε ιταλική αποικία. Προς το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (1943) καταλήφθηκε από τις Βρετανικές και Γαλλικές δυνάμεις και το 1949 δημιουργήθηκε το Εμιράτο της Κυρηναϊκής το οποίο υιοθετεί ως σημαία του μία λευκή ημισέληνο με ένα αστέρι σε μαύρο φόντο.

🎯 Το 1951 η χώρα κηρύσσει την ανεξαρτησία της ως Βασίλειο της Λιβύης και ορίζει ως σημαία της για πρώτη φορά αυτή που έχει σήμερα!

👨‍✈️ Με το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 1969 η χώρα μετονομάζεται σε Αραβική Δημοκρατία της Λιβύης και φυσικά αλλάζει σημαία, χρησιμοποιώντας τα παναραβικά χρώματα Κόκκινο Λευκό και Μαύρο σε τρεις οριζόντιες λωρίδες!

🟩Τρία χρόνια μετά με εντολή του Καντάφι η Λιβύη αλλάζει για ακόμα μία φορά σημαία υιοθετώντας μία από τις πιο ‘περίεργες’ σημαίες έβερ. Είναι μία μονόχρωμη πράσινη σημαία αφιερωμένη στο Ισλαμ αλλά και στο εξώφυλλο του πράσινου βιβλίου του συνταγματάρχη!

🎯 Το 2011, με το τέλος της περιόδου Καντάφι, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης επαναφέρει ως εθνική σημαία αυτή του 1951 και οι αλλαγές σταματούν κάπου εκεί….μέχρι νεωτέρας!

#οισημαιεςειναιπολυκουλ #flagsarecool #Libya #Λιβύη

Πηγές: Wikipedia, Britannica,

Λιβύη... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *