Το Βασίλειο της Νορβηγίας βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη.


Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε διάβασμα 🤓

🇸🇯 Το Βασίλειο της Νορβηγίας βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη. Τα εδάφη της περιλαμβάνουν το δυτικό και το βορειότερο τμήμα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου. Το απομακρυσμένο νησί Γιαν Μάγεν και το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι επίσης τμήμα του Βασιλείου της Νορβηγίας ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί τμήμα της Ανταρκτικής γνωστό και ως η Γη της Βασίλισσας Μοντ.

🗺️ Η Νορβηγία έχει συνολική έκταση 385.207 τ.χμλ περίπου 3 φορές η Ελλάδα δλδ. Συνορεύει ανατολικά με την Σουηδία, στα βορειοανατολικά με την Φινλανδία και την Ρωσία, και στο στενό του Σκάγκερακ στα νότια, με την Δανία. Διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή, στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

👪 Έχει συνολικό πληθυσμό 5.374.807 κατοίκους, με την πλειονότητα να είναι Νορβηγοί. Μικρότερες μειονότητες ειναι οι Σαάμι και οι φινλανδόφωνοι Κβεν. Για περισσοτερο απο 170 χρόνια, η Νορβηγική κυβέρνηση προσπαθούσε να τους αφομοιώσει ενθαρρύνοντάς τους να υιοθετήσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της χώρας. Πράγμα που το κατάφερε!!!

🇸🇯 Η σημαία της Νορβηγίας είναι κόκκινη με έναν μπλε σκανδιναβικό σταυρό με άσπρο περίγραμμα. Ο Σταυρός είναι χριστιανικό σύμβολο και η επιλογή των χρωμάτων υποδηλώνει τη δημοκρατία!

👉 Αν είστε λίγο πιο φωτογραφικοί τύποι ακολουθήστε μας στο instagram, link στα σχόλια!

Το Βασίλειο της Νορβηγίας βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη. 1
Το Βασίλειο της Νορβηγίας βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη. 2
Το Βασίλειο της Νορβηγίας βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη. 3

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

2 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Η Νορβηγία πρωτεύουσα το Όσλο 303.000 τ.χλμ έκταση 4.000.000 πληθυσμό το πιο υψηλό ΑΕΠ στην Ευρώπη η χώρα παραγωγής μουρουνέλαιου παστων ψαριών το ναρβικ στον βορρά αχανείς δάση ξυλεία σύνορα με Σουηδία Φιλανδία βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό