Το νησί Alejandro Selkirk, παλαιότερα γνωστό ως Más Afuera (Μακριά έξω στη θάλα…


🇨🇱 Το νησί Alejandro Selkirk, παλαιότερα γνωστό ως Más Afuera (Μακριά έξω στη θάλασσα), είναι το μεγαλύτερο και πιο δυτικό νησί στο αρχιπέλαγος Juan Fernández της Χιλής.

🇨🇱 Το Αρχιπέλαγος ήταν το σπίτι του σκωτσέζου ναυαγού Alexander Selkirk από το 1704 έως το 1709 και πιστεύεται ότι ενέπνευσε τον φανταστικό Ροβινσώνα Κρούσο του μυθιστοριογράφου Daniel Defoe στο ομώνυμο έργο του 1719 για τον χαρακτήρα (κι ας διαδραματίζεται ρητά στην Καραϊβική).

🇨🇱 Για να τονίσει τη λογοτεχνική παράδοση που σχετίζεται με το νησί και να προσελκύσει τουρίστες, η κυβέρνηση της Χιλής με ρομαντισμό και επιχειρηματικό πνεύμα μετονόμασε το νησί σε Alejandro Selkirk το 1966.

🇨🇱 Το νησί φαίνεται αρκετά κακοτράχαλο και από τη φωτογραφία, είναι ορεινό και καλύπτεται από πυκνά δάση, ενώ στην ανατολική ακτή του θα βρείτε παράκτιους βράχους ύψους έως και 1.000 μέτρων.

🇨🇱 Tο νησί ήταν ακατοίκητο το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του. Το 1909 λειτούργησε ως οικισμός φυλακισμένων με 190 εγκληματίες, ενώ την τριετία 1927-1930 εγκαταστάθηκαν 160 πολιτικοί κρατούμενοι. Στην απογραφή του 2012 ζούσαν στο νησί 57 άτομα.

📷 Airbus Space

Το νησί Alejandro Selkirk, παλαιότερα γνωστό ως Más Afuera (Μακριά έξω στη θάλα... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *