Και αυτή παιδιά είναι η Καλλιδρομίου, ο δρόμος του κάλλους δηλαδή.


🇬🇷 Και αυτή παιδιά είναι η Καλλιδρομίου, ο δρόμος του κάλλους δηλαδή. Και δεν είναι τυχαία η ονομασία της, αρκεί να την περπατήσεις μια ηλιόλουστη μέρα.

🌞Αγγίζει τους πρόποδες του λόφου του Στρέφη και καταλήγει απέναντι στον λόφο του Λυκαβηττού, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη κλίση για την απορρόφηση ικανής ποσότητας βιταμίνης D.

😍 Εκτός απ’ τον φημισμένο πύργο Αίολο, τα ιστορικά καφέ, τις κινηματογραφικές αναφορές, κάθε Σάββατο πρωί στην λαϊκή της Καλλιδρομίου γίνεσαι μάρτυρας της πιο ενδιαφέρουσας περαντζάδας της Αθήνας.

📷Φωτογραφία @vasilis_gorogias [IG]

Και αυτή παιδιά είναι η Καλλιδρομίου, ο δρόμος του κάλλους δηλαδή. 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

38 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μου αρέσει πολύ η Φωκίωνος Νέγρη στη Κυψέλη ,Η Καλλιδρομίου και η Συνέχεια της Φαλήρου στο Κουκάκι που γίνεται πεζόδρομος και μπαίνει στη Πλάκα(φυσικα όλα τα στενά μέσα στη Πλακα)

  2. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου! Υπέροχα όμορφη την ημέρα,ξεχωριστά μαγική την νύχτα!-και για όποιον δεν κατάλαβε,μπορώ να τριγυρνάω εκεί συνέχεια χωρίς να κουραστώ! Και η Αποστόλου Παύλου γύρω απ’ το Θησείο.
    Και όλοι οι δρόμοι γύρω τριγύρω.
    Αφήστε με εκεί και δεν θα μπορείτε να με μαζέψετε…🙂🙂🙃🙃❤️

  3. Κουίζ:
    Ποια παλιά ελληνική ταινία γυρίστηκε στην οδός Καλλιδρομίου το 1955;

  4. Έχει ωραία καφέ και ταβέρνες στο τέλος της λαϊκής έχει μια ταβέρνα με αυλή έως πάει

  5. Ο,τι καιρό και να ‘χει είναι τέλεια η Καλλιδρομιου 😎

  6. πατρίδα η Καλλιδρομιου και τόπος κατοικίας για 45+ χρόνια ..

  7. Σε δέκα μερες θα είμαι εκεί,Σάββατο στη Μουρια!!!Τσιπούρα,φίλοι,και λαϊκή!!!Μετράω μέρες!!!!

  8. Που είναι το κάλλος στη καλλιδρομιου. Η φωτογραφία είναι εξαιρετική αλλά απέχει πολύ της πραγματικής εικόνας. Ένας δρόμος χάλια, με καθόλου ιστορικά καφέ και οτιδήποτε άλλο και ένας δρόμος που στα της βίας οετνας6με αυτοκίνητο. Μια γειτονιά η οποία κάθε φορά που γίνονται φασαρίες είναι η 1η που δέχεται όλες τις επιδρομές των κουκουλοφορων και των ματ και της οποίας το αστυνομικό τμήμα κάθε τρεις και λίγο δέχεται επιθέσεις. Ένα χάλι μαύρο είναι η καλλιδρομιου

  9. Οι δυο περιφερειακοί δρόμοι του Φιλοππάπου εντός του λόφου δηλαδή και εκτός.

  10. Και “η Μουρια”, 108 χρόνια καφενείο, Ζωοδόχου Πηγής & Καλλιδρομίου.

  11. Η Μάρκου Μουσούρου στο Μετς, η Πανεπιστημίου όπως ήταν πριν τις ζαρντινιέρες και το εργοτάξιο. Η Αγίου Κωνσταντίνου θα έπρεπε να είναι από τους πιο όμορφους δρόμους της Αθήνας.
    Edit στο σχόλιο: Θα έπρεπε να αναφέρω κι άλλους δρόμους της Αθήνας αλλά όσους σκέφτομαι συν αυτούς που έγραψα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι βρώμικοι και παρατημένοι.

  12. Η πατησιων… κατεβαινεις και ξαφνικα σκαει ψηλα η ακροπολη…. παντα μου μοιαζει μαγικο απο το τσιμεντο ξαφνικα τοση ομορφια!!!

  13. Πατησίων, με την Ακρόπολη στο βάθος. Ακόμα και σήμερα είναι αρχόντισσα.

  14. Τα περιστέρια από πάνω παρατηρήστε … πρέπει να κάνει τη βόλτα πολύ πιο ενδιαφέρουσα 🏃‍♀️🏃🏃‍♂️💨

  15. Πριν να αρχίσω να ταξιδεύω στο εξωτερικό σύχναζα στην Κυψέλη, στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι! Τώρα έχοντας δει πολλές χώρες και πολλές διαφορετικές εικόνες θεωρώ τις συνοικίες στο κέντρο της Αθήνας πιο άσχημες κι από τις φαβέλες του Ρίο! Η πλάκα είναι ότι η ασχήμια συνηθίζεται και είναι δύσκολο για κάποιον που πλαισιώνεται από αυτή να το αντιληφθεί!