Κι αυτή είναι μια γέφυρα μήκους 500 μέτρων στην Ονδούρα η οποία κατασκευάστηκε …


🇭🇳 Κι αυτή είναι μια γέφυρα μήκους 500 μέτρων στην Ονδούρα η οποία κατασκευάστηκε το 1998 για να μπορούν τα οχήματα να διασχίζουν τον ποταμό Choluteca.

🇭🇳 Σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Πλοτ τουίστ; Η γέφυρα δεν έμεινε γνωστή ούτε για το μήκος της ούτε για μεγαλείο της μηχανικής.

🇭🇳 Η φύση είχε άλλα πλάνα όπως καταλαβαίνετε κι απ’ την φωτογραφία… είπε ένα μεγαλοπρεπές “Κράτα μου λίγο τη μπίρα” και ξαμόλησε τον τυφώνα Mitch, ο οποίος άλλαξε την ροή του ποταμού, αφήνοντας τη γέφυρα χωρίς πολλές ζημιές μεν αλλά σε άβολη θέση δε. Το παρατσούκλι που της έδωσαν; Η γέφυρα στο πουθένα.

🇭🇳 Οι Ονδουαριανοί απογοητεύτηκαν στην αρχή, απέριψαν την τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά λύση τεχνητής εκτροπής του ποταμού στην παλιά του θέση ώστε η γέφυρα να ξανανιώσει χρήσιμη και μετά από 5 χρόνια με πείσμα έφτιαξαν μια καινούρια γέφυρα σαν προέκταση της προηγούμενης επαναφέροντας την κυκλοφορία. Φώτο στα σχόλια.

🎁 Θυμίζω η Ονδούρα είναι κράτος της Κεντρικής Αμερικής με πρωτεύουσα την Τεγουσιγάλπα (κρατήστε το θα μπει κουίζ αύριο μεθαύριο), ενώ η Ανδόρα 🇦🇩, κράτος της Ευρώπης ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία.

Κι αυτή είναι μια γέφυρα μήκους 500 μέτρων στην Ονδούρα η οποία κατασκευάστηκε ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

20 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Τι να μας πουν τα γατάκια της Ονδούρας.
    Γεμάτοι ολυμπιακά έργα που η κοίτη του ποταμού τα αχρηστευσε..

  2. Κρατά μου λίγο τη μπυρα!!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  3. Άλλαξε τη ροή του ποταμού…..
    Τι παιχνίδια κάνει η φύση….
    Όταν πίνει μπίρες…

  4. Άντε να γινόταν αυτό στην Ελλάδα τι κράξιμο θα ακούγαμε. Περίτρανη απόδειξη του πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην δύναμη της φύσης

  5. Οκ, οταν ο ποταμος περναγε πολυ βολικα κατω απο την γεφυρα τα αυτοκινητα πως ανεβαιναν σε αυτη για να περασουν απεναντι; Μηπως προλαβαν και εφτιαξαν μονο το κεντρικο κοματι χωρις τις δυο ακρες; Κατι λειπει

  6. Η πρώτη όμως φωτογραφία δεν φαίνεται να έχει καμμια σχέση με τη δεύτερη! Η πρώτη έχει την…έρημο της Σαχαρα και η δεύτερη είναι καταπρασινη! Αυτό πως το κατάφεραν οεο?

  7. Όταν η φύση σου αλλάζει τα σχέδια πολύ σοφό 👌👌👌

  8. Για αυτο σε κουίζ μπερδεύω την Ονδούρα (πρώτη φορά άκουσα την πρωτεύουσα της) με την Ανδορα. Ποια είναι η πρωτεύουσα της δεύτερης?

  9. Οι ονομασίες πόλεων, λιμνών,κλπ από την Κεντρική και Αμερική είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει! 🥰

  10. Είχα έτοιμο ωραιότατο ποστάκι “Τυχαία αναφορά στην Γερμανία…” αλλά μας την φέρανε άσχημα ρε γμτι 😌