Κι αυτή παιδιά είναι η Βραζιλία, σε μια υπέροχη απεικόνιση 3 διαστάσεων. Η ονομ…


🇧🇷 Κι αυτή παιδιά είναι η Βραζιλία, σε μια υπέροχη απεικόνιση 3 διαστάσεων. Η ονομασία της χώρας προέρχεται πιθανότατα από το ενδημικό δεντράκι pau-brasil.

🇧🇷 Η Βραζιλία ΔΕΝ είναι γνωστή για την πρωτεύουσά της, για τα σύνορα της με τη Γαλλία, αλλά και την μεγαλύτερη γιαπωνέζικη κοινότητα εκτός Ιαπωνίας. Ακόμα 19 ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα που πρέπει να ξέρετε θα βρείτε ΕΔΩ 👇
https://www.geografikoi.gr/brazil/

Κι αυτή παιδιά είναι η Βραζιλία, σε μια υπέροχη απεικόνιση 3 διαστάσεων. Η ονομ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

18 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Εκεί με το άγαλμα του μαικλ τζακσον στο Ριο με κούφανες.. 😂

  2. H Palmeiras του Σάο Πάολο, είναι ο πολυνίκης σύλλογος των πρωταθλήματος Βραζιλίας (Σημ. Το πρωτάολήμα υπό εθνική μορφή διεξάγεται από το 1971) με 11 κατακτήσεις, με πιο πρόσφατη την φετινή. Ακολουθεί η Σάντος με 8.

  3. …ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής για τους Βραζιλιάνους (με γκάλοπ ψηφοφορία) είναι ο Γκαρίντσα….ο Πελέ ήταν ένας καλός ηθοποιός και τραγουδιστής με την κιθάρα του με καταπληκτικά ψαλιδακια μετά από σέντρες του οπερατέρ…παιχταρας μέγας ο Ρονι….μέσα στα καλύτερα 3 σέντερ φορ στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο Ρονάλντο ο Σωκράτες παιχταρας γιατρός και φιλέλλην … για αυτό τον αγαπάμε περισσότερο….

  4. Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής. …
    Η Βραζιλία έχει 4 ζώνες ώρας. …
    Πρωτεύουσα είναι η Μπραζίλια. …
    Περίπου το 60% του τροπικού δάσους του Αμαζονίου βρίσκεται στη Βραζιλία. …
    Στη Βραζιλία οι άνθρωποι μιλούν πορτογαλικά. …
    Η Βραζιλία είναι το σπίτι του 2ου μεγαλύτερου ποταμού στον κόσμο. …
    Η βραζιλιάνικη σημαία έχει 27 αστέρια πάνω της.

  5. ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ ποιος ποταμός λέει και ξαναλέει ότι είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο σε όγκο νερού, σε σημείο που να καταντά ενοχλητικός;

  6. Βλέποντας τη φώτο του post αμέσως αναρωτιεμαι πόσο πράσινο χρώμα θα έχει σε 5 χρόνια από τώρα αυτή η κάτοψη.
    Αν γκουγκλαρετε deforestation in the Amazon και διαβάσετε νούμερα θα καταλάβετε τι λέω… Όσο για τις αυτοχθονες φυλλες δυστυχώς, παρομοίως αναρωτιέμαι πόσες θα έχει “αφήσει στην ησυχία τους ” ο εξελιγμένος άνθρωπος που καταστρέφει αδιαλείπτως.

  7. Η Βραζιλία είναι, , μία ομοσπονδιακή δημοκρατία, η οποία αποτελείται από συνολικά 26 ομόσπονδες πολιτείες (estados), μία ομοσπονδιακή περιοχή (distrito federal) όπου φιλοξενεί την πρωτεύουσα της ομοσπονδίας, Μπραζίλια,. Το σύνταγμα δεν επιτρέπει σε καμία από αυτές τις πολιτικές οντότητες να αποχωρήσει ή να αποσχιστεί από την ομοσπονδία. Στο χάρτη, από το αρχείο μου, οι πολιτείες με τις σημαίες τους.

  8. Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο. Η Βραζιλία παράγει περίπου το ένα τρίτο του συνόλου του καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο και η παραγωγή καφέ παίζει μεγάλο ρόλο στην οικονομία της χώρας. Από το 1840, η Βραζιλία έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ, αφού Γάλλοι μετανάστες έφεραν το πρώτο φυτό καφέ στη Βραζιλία τον 18ο αιώνα.
    Περίπου 300.00 φυτείες καφέ βρίσκονται σε όλη τη γη της Βραζιλίας. Μόλις το 2019, η Βραζιλία παρήγαγε περισσότερα από 44 εκατομμύρια σακουλάκια καφέ.

  9. Η favela Rocinha είναι η μεγαλύτερη παραγκούπολη του Rio de Janeiro αριθμώντας 70.000 ψυχές. Εκτός από τις παράγκες σημαντικό μέρος της έχει αστικοποιηθεί περιλαμβάνοντας καταστήματα, εστιατόρια, συγκοινωνία κλπ αλλά η ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρισμός δεν είναι δεδομένα. Στη φαβέλα επικρατεί ένας ξεχωριστός νόμος. Η ισορροπία μεταξύ της διεφθαρμένης αστυνομίας και του οργανωμένου εγκλήματος είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Αύγουστος 2017

  10. Ποιος είναι ο πρώτος Βραζιλιάνος που σας έρχεται στο μυαλό και δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά ποδόσφαιρο στη ζωή του;;; :Ρ

  11. Εδώ που φτάσαμε

    <3 Pele
    😮 Ronaldinho
    🙁 Ronaldo
    😃 Socrates
    🥰 Garrincha

    Ψηφίζετε με ριάξοοο