Κι αυτός είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία…


🇮🇹 Κι αυτός είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία! Ένα συγκρότημα που αποτελείται από έναν ναό και ένα θέατρο το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στο Monte San Nicola, στο Pietravairano της επαρχίας Caserta.

🇮🇹 Βρίσκεται σε ύψος 410 μέτρων και χρονολογείται την ύστερη ρωμαϊκή δημοκρατική περίοδο, 2ος-1ος αιώνας π.Χ.

🇮🇹 Ανακαλύφθηκε από τον δάσκαλο και ιστορικό Nicolino Lombardi, ο οποίος είχε πάθος με τις πτήσεις. Έτσι τον Φεβρουάριο του 2000, καθώς πετούσε πάνω από τον λόφο του Σαν Νίκολα, είδε κάτι που του κέντρισε το ενδιαφέρον.

🇮🇹 Υπήρχαν λευκές πέτρες διατεταγμένες κατά ημικυκλικό τρόπο, πολύ περίεργο για να είναι μια απλή ιδιορρυθμία της φύσης. Φωτογράφισε το σκηνικό και μετά αποφάσισε να το μελετήσει σε βάθος. Μετά από εκατοντάδες πτήσεις, φωτογραφίες και ενδελεχή έρευνα κατέληξε ότι πρόκειται για ένα ρωμαϊκό θέατρο. Ευχαριστούμε Νικολίνο.

📸 @luigidicriscio

Κι αυτός είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

11 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Υπέροχο αρχαίο θέατρο άραγε υπέστη κάποια τωρινή ανθρώπινη παρέμβαση ή έτσι ήταν διατηρημένο;;

  2. Καλό μεν, αλλά μια περιοχή όπως φένεται πολύ κατοικημένη δεν ανακαλύφθηκε τόσα χρόνια, ολίγον περίεργο ακούγεται ,κυταξτε κάτω και γύρω γύρω καί βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

  3. Απίστευτοι Ιταλοί, ότι ανασκάπτουν το συντηρούν και το αξιοποιούν τουριστικά. Και μετά στο Αιλλαδισταν λέμε ότι έχουμε υπουργείο πολιτισμού. Απίστευτο θαυμασμό για τους Ιταλούς πραγματικά. Όνειδος κι αισχύνη για τους Νεοαιλλυνες.