Παγωμένη Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας


🇩🇰 Και αυτή παιδιά είναι η παγωμένη Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας, με πληθυσμό μητροπολιτικής περιοχής κάτι παραπάνω από 2 εκ. κατοίκους.

🇩🇰 Το γνωρίζατε ότι βρίσκεται πάνω σε νησί; Κι όμως ιδρύθηκε στην ανατολική πλευρά του νησιού Σέλαν (γνωστό και ως Ζηλανδία). Δεν έχει σχέση με την Νέα Ζηλανδία 🇳🇿 μη μου την μπερδεύετε με την ολλανδική ομώνυμη επαρχία. Έχει μέγεθος παρόμοιο με της Κρήτης.

🇩🇰 Η πόλη εκτείνεται και σε τμήματα του νησιού Άμεγια ενώ περικλείει και το Φρέντερικσμπεργκ.

🇬🇷 Στην παλαιότερη ελληνική βιβλιογραφία ήταν γνωστή ως Αφνία.

🇩🇰 Η Κοπεγχάγη ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα, αρχικά ως ψαροχώρι των Βίκινγκ, και έγινε πρωτεύουσα της Δανίας στις αρχές του 15ου αιώνα. Δυο αιώνες αργότερα αποτέλεσε και πρωτεύουσα της Δανίας και της Νορβηγίας.

🇩🇰 Η Κοπεγχάγη ενώνεται οδικώς με την ηπειρωτική Δανία με μια γέφυρα μέσω της Φιονίας, με τα νησιά Λόλαιν και Φέλστερ αλλά και με την Σουηδία 🇸🇪 με την γέφυρα Όρεσουντ που σας έχω αναφέρει σε αυτό το άρθρο 👇
https://www.geografikoi.gr/oresund-bridge/

Παγωμένη Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

23 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Η Κοπεγχάγη ορίστηκε επίσημα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2023 από την UNESCO. Είναι μια μοναδική πόλη που χαρακτηρίζεται από τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα κανάλια, την ποδηλατική κουλτούρα και την οικονομία της. Σε δύο χρόνια, η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις με καταιγισμό ιδεών για το πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. 🇩🇰

  2. Αυτο που με ετυπωσιαζε παντα στη Δανία ειναι οτι ειναι επιπεδη σε απίστευτο βαθμο με το μεγιστο υψόμετρο της καπου στα 150 μετρα.

  3. H Xora mou…Danmark, Kobenhavn, Sjaelland, Fyn, Lolland, Falster kai telos Jylland fastlandet, opou gennithika …i poli mou Grenaa pou brisketai stin myti on Jylland east. Briskomai sthn Ellada pola xronia. Kai agapo both…..<3

  4. Κάτι παραπάνω για να γνωρίσουμε καλύτερα την Δανία
    Η δανική γλώσσα δεν έχει λέξη για “παρακαλώ”
    Η Δανία δεν έχει βουνά, επομένως η ποδηλασία δεν είναι ποτέ ανηφορική
    Το αλφάβητο της Δανίας έχει 3 επιπλέον γράμματα: Æ, Ø και Å

  5. Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας, με περίπου 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στην αστική της περιοχή. Το κέντρο της πόλης του βρίσκεται μέσα σε οχυρώσεις και τάφρους του 17ου αιώνα, μερικές από τις οποίες διατηρούνται και φαίνονται καθαρά σε αυτήν την Επισκόπηση. Στα βόρεια αυτών των επάλξεων βρίσκεται το Kastellet, ένα φρούριο σε σχήμα αστεριού με θέα στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και στο Øresund.

  6. Παραμονή πρωτοχρονιας φέτος σε μια γέφυρα στην Κοπενχάγη, με 360 view στην λίμνη και το κέντρο! Η πολη απίστευτη, πανακριβη για μας βέβαια αλλά αξίζει τον κόπο να παει κανεις μόνο και μόνο για να δει τα αρχιτεκτονικά θαυματα στην ριβιερα. Φιλική για τον πολιτη με παιχνιδιακρικα ντιζάιν παντου, είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα πιο όμορφη το καλοκαίρι.

  7. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά από Κοπεγχαγη.
    Το όνομα København (Copenhagen) σημαίνει εμπορικό λιμάνι. Η επιλογή της θέσης της πολης είχε μεγάλη σημασία γιατί μπορούσε να ελέγχει όλες τις θαλάσσιες εμπορικές δραστηριότητες της βαλτικής.

  8. Μην πάτε! Θα σας πιάσει μελαγχολία. Θα καταρριφθεί το παραμύθι οτι “ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου”.
    ❤️❤️❤️🥰
    Καλή χρονιά!