Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος.


🇨🇱 Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. Τέτοια περίπτωση είναι και τα Μαρμάρινα Σπήλαια (Marble Caves) που βρίσκονται κοντά στο μικροσκοπικό χωριό Puerto Rio Tranquilo, στη νότια Χιλή.

🇨🇱 Τα σπήλαια στα ισπανικά ονομάζονται Cuevas de Marmol. Έχουν σιγά-σιγά λαξευθεί από τη φύση τα τελευταία 6.000 χρόνια. Είναι ο περίφημος άνεμος της Παταγονίας και τα κύματα-σμιλευτές, οι μαέστροι αυτού του έργου.

🇨🇱 Ο μοναδικός γεωλογικός σχηματισμός δεν είναι προσβάσιμος απευθείας από την ξηρά. Απαιτείται μια σύντομη βόλτα με βαρκάκι ή, με καλό καιρό και τόλμη, ένα ταξίδι μισής ημέρας με καγιάκ.

🇨🇱 Μόλις βρεθείτε στο χώρο, υπάρχουν μερικές σπηλιές στις οποίες μπορείτε να μπείτε ή να πλησιάσετε αρκετά κοντά, με την καθοδήγηση πάντα των ντόπιων οδηγών. Το «Παρεκκλήσι» και ο «Καθεδρικός Ναός» είναι τα παρατσούκλια των πιο σημαντικών σπηλαίων.

11 πραγματάκια που ίσως δεν γνωρίζατε για την Παταγονία στον σύνδεσμο 👇
https://www.geografikoi.gr/11-facts-patagonia/

Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. 1
Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. 2
Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. 3
Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. 4
Χωρίς αμφιβολία, η Παταγονία είναι γεμάτη με τοπία που προκαλούν δέος. 5

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

13 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Δημήτρης Αντάρας Μαρία Μιχελάκη Victoras Karfakis σας κανω ταγκ ολους για να μην κανω ενα ενα

  2. Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: Η Γη του Πυρός είναι Παταγωνία; Είχα διαβάσει ένα ενδιαφέρον άρθρο πριν ένα χρόνο με κατοίκους της Γης του Πυρός που υποστήριζαν ότι έχουν δικά τους ήθη, έθιμα και συνήθειες και ότι βλέπουν θετικά τα κομμάτια των δύο πλευρών της ΓτΠ να ενωθούν σε μια “Γαληνοτάτη Δημοκρατία”!

  3. Η Παταγονία μαζί με τη Νέα Ζηλανδία θα μπορούσαν να είναι από μόνες τους ένας ξεχωριστός και αρχέγονος ακόμη πλανήτης! (Ξεχωριστή και ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα, τοπία μοναδικά σαν από άλλο πλανήτη ή ζωντανό κομμάτι προϊστορικής εποχής.)

  4. Το νότιο κομμάτι της Παταγωνίας ήταν για δεκαετίες μήλον της έριδος για τη Χιλή και την Αργεντινή. Υπήρχαν ακόμα και πόλεμοι γι’αυτό. Τελικά οι δύο χώρες συμφώνησαν να πάνε στη Χάγη για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Η διαδικασία κράτησε χρόνια. Η απόφαση ήταν σχετικά μεσοβεζικη αλλά η Χιλή ήταν κάπως πιο κερδισμένη από την Αργεντινή. Η απόφαση έγινε σεβαστή και από τις δύο χώρες και εφαρμόζεται κανονικά σήμερα.

  5. Μοναδική Χιλή, απωθημένο…
    Ανεξάρτητα μ’αυτό πάντως επιβεβαιώνεται πως η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης!

  6. Tο Puerto Rio Tranquilo είναι μια πόλη στη Χιλή . στην επαρχία General Carrera και στην XI perif;ereia περιοχή του Aysén del General Carlos Ibáñez del Campo (η σημαία στον χάρτη) , στο νότιο τμήμα της χώρας, 1.500 χλμ νότια του Σαντιάγο . Το Puerto Rio Tranquilo βρίσκεται 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στη λίμνη Lago Buenos Aires και έχει 400 κατοίκους.