Η ιστορία για το πως τελείωσαν οι Beatles έχει πολλές πλευρές κι απόψεις κι εκεί…


⚡Η ιστορία για το πως τελείωσαν οι Beatles έχει πολλές πλευρές κι απόψεις κι εκείνη την εποχή πολλοί θαυμαστές έδειξαν τα δάχτυλά τους στον Paul McCartney αφού ήταν ο πρώτος που είπε ότι το συγκρότημα θα χωριστεί. Αλλά όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ήταν ο John Lennon που είπε ότι θα έφευγε από το γκρουπ κι ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Paul, τον George και τον Ringo.

🎙Η ανακοίνωση του Lennon έγινε λίγο πριν φτιάξουν το τελευταίο τους άλμπουμ “Let It Be” που κυκλοφόρησε το 1970.

“Πως είπε ο Τζον Λένον ότι έφευγε από τους Beatles σύμφωνα με τον Πωλ”

🔸️Το 1984, 14 χρόνια μετά το τέλος του συγκροτήματος και 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον, ο Πωλ ΜακΚάρτνεϊ δήλωσε σε μια συνέντευξη πως ο Λένον τους είπε ότι έφευγε. «Σε ό,τι με αφορούσε, ναι, θα ήθελα οι Beatles να μην είχαν χωρίσει ποτέ. Ήθελα να μας επαναφέρω στο δρόμο μας, μετά να ανεβούμε στην προηγούμενη φόρμα μας και μετά να πάμε να παίξουμε. Απλώς να κάνουμε μουσική και ό,τι άλλο υπήρχε να ήταν δευτερεύον. Αλλά ήταν ο John που δεν ήθελε. Είχε πει στον Αllen Klein (Άλεν Κλάιν) πως είχε επιλέξει εκείνος κι η Γιόκο αργά ένα βράδυ ότι δεν ήθελε να συνεχίσει».

🔹️Η αείμνηστη σύζυγος του Paul, Linda McCartney, ήταν επίσης μέρος της συνέντευξης και δήλωσε ότι ο Lennon είπε αρχικά στον μάνατζερ των Beatles, Allen Klein, ότι θα φύγει και ο μάνατζερ του είπε να σιωπήσει μέχρι να υπογράψει τη σόλο συμφωνία του με την Capitol Records.

🔸️Στη συνέχεια ο Πωλ το επιβεβαίωσε λέγοντας:
«Λοιπόν, το επόμενο πρωί προσπαθούσα να πω: «Ας μαζευτούμε, παιδιά, και να παίξουμε…»
Και τότε ήταν που ο Τζον είπε…«Δε θα σας το έλεγα παρά μόνο αφού υπέγραφα με την Capital, αλλά φεύγω από την ομάδα.»

ℹ Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, εκτός από την πλευρά του Πωλ ΜακΚάρτνεϊ, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι λόγοι για τους οποίους ο Τζον ήταν ανοιχτός και για κάποιους όχι. Οι λόγοι περιλαμβάνουν πράγματα όπως το να κουράστηκε με την μπάντα, αυτό που αντιλαμβανόταν ως έλλειψη σεβασμού για τη Γιόκο, την απώλεια της ηγεσίας του στο γκρουπ από τον ΜακΚάρτνεϊ, το να πρέπει να δουλέψει σε τραγούδια που δεν του άρεσαν, οι πιέσεις του να πρέπει να παράγουν νέα τραγούδια, κ.α..

💡Ήταν μεγάλο κρίμα η απόφαση της διάλυσης των Beatles καθώς εκείνη την περίοδο ήταν στο απόγειό τους στις πωλήσεις, είχαν επιτέλους τον εξοπλισμό ηχογράφησης που λαχταρούσαν, επαναδιαπραγματεύονταν το συμβόλαιό τους, δούλευαν ελεύθερα σε σόλο έργα που θα κυκλοφορούσαν με τη δική τους δισκογραφική. Είχαν τη δύναμη να κάνουν ό,τι μπορούσαν να κάνουν.
#greekrockculture

Η ιστορία για το πως τελείωσαν οι Beatles έχει πολλές πλευρές κι απόψεις κι εκεί... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *