“Οι αντιδράσεις του Κιθ Ρίτσαρντς όταν είδε για πρώτη φορά τον Τζίμι Χέντριξ να …


“Οι αντιδράσεις του Κιθ Ρίτσαρντς όταν είδε για πρώτη φορά τον Τζίμι Χέντριξ να παίζει κι έπειτα…”

🎸 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Jimi Hendrix (Τζίμι Χέντριξ) άλλαξε τον τρόπο που παιζόταν η κιθάρα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 κι έβαλε νέο ορίζοντα για το τι θα γινόταν η μουσική Rock and Roll τις επόμενες δεκαετίες. Την εποχή που εμφανίστηκε στη σκηνή όλοι οι συνομήλικοί του εντυπωσιάστηκαν από την τεχνική και το εκπληκτικό ταλέντο του. Ο Keith Richards (Κιθ Ρίτσαρντς) των Rolling Stones είχε την ευκαιρία να δει τον Hendrix ζωντανά κι αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone το 1981 πως αντέδρασε όταν είδε για πρώτη φορά τον μουσικό να παίζει.

🔸️ Αν και πολλοί είδαν τον Hendrix κυρίως όταν ήταν ήδη σόλο καλλιτέχνης, ο Keith Richards γνώριζε τον Αμερικανό κιθαρίστα όταν έπαιζε ακόμα στο συγκρότημα (Curtis Knight and the Squires) του Κέρτις Νάιτ:
«Τον άκουσα για πρώτη φορά στο δρόμο με τον Curtis Knight (Κέρτις Νάιτ) και μετά τον είδα να παίζει σ’ ένα κλαμπ που ονομάζεται Ondine’s στη Νέα Υόρκη. Νόμιζα ότι έβλεπα κάποιον που ήταν έτοιμος να σπάσει. Αλλά όσον αφορά το ότι είναι κιθαρίστας, εννοώ, όμως απογοητεύτηκα όταν άρχισαν να βγαίνουν οι δίσκοι».

«Ίσως, δεδομένου του χρόνου εκείνης της περιόδου, και δεδομένου του γεγονότος ότι αναγκάστηκε να μπει σε μια «αγγλική ψυχεδελική μπάντα» και στη συνέχεια έπρεπε να ζήσει μ’ αυτήν γιατί αυτό τον έκανε. . . Ένας από τους λόγους που ήταν τόσο πεσμένος την περίοδο που πέθανε ήταν επειδή δεν μπορούσε να βρει διέξοδο από αυτό. Ήθελε απλώς να γυρίσει πίσω και να αρχίσει να παίζει κάποια funky μουσική κι όταν το έκανε, κανείς δεν ήθελε να μάθει».

🔹️ Ο Kιθ Ρίτσαρντς φαίνεται να ήξερε αρκετά καλά τον Hendrix λέγοντας ότι «κατά την περίοδο του θανάτου του ήταν στο σημείο να αρνηθεί όλα όσα τον είχαν κάνει αυτό που ήταν. Εννοώ όλα τα ψυχεδελικά πράγματα. Ένιωθε ότι είχε αναγκαστεί να το κάνει ξανά και ξανά τόσες φορές, μόνο και μόνο επειδή γι’ αυτό ήταν γνωστός».

📻 Σε μια συνέντευξη στο San Diego Tribune το 2010, ο Keith Richards τόνισε το περιστατικό που ο Hendrix είχε καταστρέψει την κιθάρα. «Ένας τύπος που μπορεί να καταστρέψει ένα όργανο…
Γιατί ήταν ο μόνος γάτος που μπορούσε να το κάνει. Όλοι οι άλλοι απλώς σκέφτηκαν ότι το κλάμα (στην κιθάρα) είναι η απάντηση. Αλλά δεν είναι. Πρέπει να είσαι Jimi για να το κάνεις αυτό, πρέπει να είσαι μια από τις ιδιαίτερες γάτες».

#greekrockculture

"Οι αντιδράσεις του Κιθ Ρίτσαρντς όταν είδε για πρώτη φορά τον Τζίμι Χέντριξ να ... 1
"Οι αντιδράσεις του Κιθ Ρίτσαρντς όταν είδε για πρώτη φορά τον Τζίμι Χέντριξ να ... 2


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *