Ο Έρικ Κλάπτον επέστρεψε στις 7 Ιουλίου με ένα νέο τραγούδι, το “Pompous Fool”….


🎵 Ο Έρικ Κλάπτον επέστρεψε στις 7 Ιουλίου με ένα νέο τραγούδι, το “Pompous Fool”. Η κυκλοφορία προκάλεσε πολλά ερωτήματα από τους θαυμαστές επειδή το δημοσίευσε αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία ανακοίνωση, κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει ότι ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

🔸️Όμως, αν αναλύσουμε τους στίχους, το τραγούδι μάλλον προσπαθεί να μεταφέρει ένα γενικότερο μήνυμα δηλαδή για το πως επιλέγουμε τα είδωλα και τους ηγέτες μας και πως επηρεάζουν τις σκέψεις μας. Η προειδοποίησή του είναι ξεκάθαρη: να προσέχετε ποιον ακολουθείτε και, τελικά, προσπαθήστε να δημιουργήσετε τις απόψεις σας μόνοι σας, χρησιμοποιώντας μόνο τον εγκέφαλό σας.

🔹️Μπορεί να υπάρχουν κάποιες γραμμές που αναφέρονται άμεσα στους “κανόνες” της πανδημίας («Είναι η γνώμη σας, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά;») και στον πρωθυπουργό («αριθμός χωματερής 10», που πιθανώς αναφέρεται στην Downing Street 10, την επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού). Ωστόσο, πιθανότατα, το αληθινό νόημα των στίχων του “Pompous Fool” είναι: παρακαλώ αναπτύξτε τις θέσεις σας προσεκτικά, γιατί η ζωή σας εξαρτάται από αυτές. Κι ο κόσμος είναι γεμάτος αλαζονικούς ανθρώπους που θέλουν να σε επηρεάσουν.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/MG_yUmGg5YU

#akourock #greekrockculture

Ο Έρικ Κλάπτον επέστρεψε στις 7 Ιουλίου με ένα νέο τραγούδι, το "Pompous Fool".... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *