Πόσο συχνά νιώθουμε περίεργα, άστοχα, ανίκανοι να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μ…


🌍 Πόσο συχνά νιώθουμε περίεργα, άστοχα, ανίκανοι να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και τη δυναμική του;

🔸️Αν η απάντηση είναι «πολλές φορές», τότε θα μας συμβεί συχνά, κι ίσως αυτό μας οδηγήσει να βγάλουμε μια εικονική κραυγή ενάντια σε αυτό το αίσθημα αποξένωσης. Και σε αυτές τις στιγμές, μπορούμε εύκολα να σκεφτούμε τον εαυτό σας σχετικά με τη φράση “I’m a creep, I’m a weirdo”.

🎵 Μουσικά, ο ξεχωριστός χαρακτήρας των Radiohead και του τραγουδιού “Creep” αντιπροσωπεύεται από τα «Dead Notes» που παίζονται στην κιθάρα, στο πέρασμα από τον στίχο στο ρεφρέν. Οι νότες Ghost, ή οι Dead Notes ή οι νότες Phantom, είναι νότες που δεν παίζονται και εκπέμπουν έναν ξεχωριστό ήχο. Λαμβάνονται όταν το αριστερό χέρι του μουσικού σταματά τις χορδές, ακουμπώντας τις ελαφρά, αποφεύγοντας να τις δονήσει, για να παράγει κρουστικό ήχο με απροσδιόριστο ύψος. Ο Greenwood, ο κιθαρίστας, είπε ότι το έκανε επειδή δεν του άρεσε η ήσυχη ατμόσφαιρα του τραγουδιού, έτσι χτύπησε δυνατά τις χορδές, προκαλώντας αυτόν τον ασυνήθιστο, περίεργο θόρυβο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, προσπαθώντας να το χαλάσει, το έφτιαξε. Αυτές οι μπλοκαρισμένες και παραμορφωμένες νότες έχουν γίνει, στην πραγματικότητα, το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του τραγουδιού.

🔹️Το “Creep” είναι κάτι σαν ερπυσμός, που σημαίνει «να κινείσαι αργά και προσεκτικά, για να αποφύγεις να σε ακούσουν ή να σε προσέξουν».

🔸️Ίσως ο “ερπυσμός” είναι κάποιος που θα προτιμούσαμε να μην έχουμε κοντά μας, κάποιος που μας ντροπιάζει, ή μας ενοχλεί ή δεν μας κάνει καλό κτλ.

⚡Όμως μία αλήθεια (από τις τόσες που δε θέλουμε να δούμε) είναι ότι περνάμε τη ζωή μας προσπαθώντας να εμφανιστούμε ως καθαρό φως, αλλά έχουμε και τις σκιές μας. Θέλουμε να εμφανιζόμαστε ως άγγελοι, αλλά έχουμε και τους δαίμονές μας.

💡Κι εδώ μπορεί να κρύβεται η βαθιά αίσθηση του εγώ μας που μιλάει στον εαυτό μας, με μια απελπισμένη κραυγή που προορίζεται να μην ακούγεται.

#greekrockculture

Πόσο συχνά νιώθουμε περίεργα, άστοχα, ανίκανοι να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

4 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Αγαπημένο τραγούδι, αγαπημένο συγκρότημα, η μετεφηβικη ζωή μου 🤘🖤