Όταν ο Nick Cave (Νικ Κέιβ) απέρριψε την υποψηφιότητά του στο MTV …


✉️ Όταν ο Nick Cave (Νικ Κέιβ) απέρριψε την υποψηφιότητά του στο MTV με ένα “σοκαριστικό” γράμμα.

⚡️Μετά την κυκλοφορία του “Where The Wild Roses Grow” (1996), ξαφνικά ο Αυστραλός τραγουδιστής έγινε πιο γνωστός από όσο ήθελε ποτέ να γίνει. Όμως ο Κέιβ έστειλε μια επιστολή στο MTV λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι είχε προταθεί για βραβείο. Είναι μια στιγμή αλληλογραφίας της ροκ μουσικής που συνοψίζει τέλεια την άποψη του Cave για τη φήμη του και γιατί η πτυχή της εμπορικής επιτυχίας είναι κάτι που ποτέ δεν κυνήγησε ή φρόντισε.

«21 Οκτωβρίου 1996.
Σε όλους όσους βρίσκονται στο MTV,

Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας σας όλους για την υποστήριξη που μου δώσατε τα τελευταία χρόνια κι είμαι ευγνώμων και κολακευμένος για τις υποψηφιότητες που έχω λάβει για τον Καλύτερο Άντρα Καλλιτέχνη. Η μετάδοση στο κοινό που δόθηκε στα ντουέτα της Kylie Minogue και της P. J. Harvey από το τελευταίο μου άλμπουμ «Murder Ballads» δεν πέρασε απαρατήρητη κι έχει εκτιμηθεί πολύ. Γι’ αυτό και πάλι τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες.

Τούτου λεχθέντος, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να ζητήσω να αποσυρθεί η υποψηφιότητά μου για τον καλύτερο άνδρα καλλιτέχνη κι επιπλέον τυχόν βραβεία ή υποψηφιότητες για τέτοια βραβεία που ενδέχεται να προκύψουν τα επόμενα χρόνια να παρουσιαστούν σε όσους αισθάνονται πιο άνετα με την ανταγωνιστική φύση τους σε αυτές τις τελετές βράβευσης. Εγώ ο ίδιος, όχι. Πάντα ήμουν της άποψης ότι η μουσική μου είναι μοναδική και ατομική κι υπάρχει πέρα από τα βασίλεια που κατοικούν εκείνοι που θα μείωναν τα πράγματα στο απλό μέτρο. Είμαι σε ανταγωνισμό με κανέναν.

Η σχέση μου με τη μούσα μου είναι λεπτή στις καλύτερες στιγμές και νιώθω ότι είναι καθήκον μου να την προστατεύσω από επιρροές που μπορεί να προσβάλλουν την εύθραυστη φύση της.

Έρχεται σε μένα με το χάρισμα του τραγουδιού και σε αντάλλαγμα της συμπεριφέρομαι με τον σεβασμό που νιώθω ότι της αξίζει — σε αυτή την περίπτωση αυτό σημαίνει ότι δεν την υποβάλλω στην ταπεινότητα της κρίσης και του ανταγωνισμού. Η μούσα μου δεν είναι άλογο και δεν συμμετέχω σε καμία ιπποδρομία… Η μούσα μου μπορεί να τρομάξει! Μπορεί να με εγκαταλείψει εντελώς!

Για άλλη μια φορά λοιπόν, στους ανθρώπους του MTV, εκτιμώ το ζήλο και την ενέργεια που βάλατε πίσω από τον τελευταίο μου δίσκο, πραγματικά το κάνω και λέω ευχαριστώ και ξανά λέω ευχαριστώ αλλά όχι… όχι ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Νικ Κέιβ»
#greekrockculture

Όταν ο Nick Cave (Νικ Κέιβ) απέρριψε την υποψηφιότητά του στο MTV ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

8 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Η πρόταση “Είμαι σε ανταγωνισμό με κανέναν” πείτε μου σε ποιο βιβλίο Συντακτικού της Ελληνικής το έχετε δει. Μάθετε να μεταφράζετε σωστά και όχι κατά λέξη. Ούτε το Google translate δεν είναι τόσο κακό.

  2. Nikos Giannakakis Μου αρέσει που μιλάει για τη μούσα του…

  3. Η διαχρονικότητα,η ασταμάτητη δημιουργικότητα και κυρίως η αγάπη του κόσμου για την μουσική κάποιου είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση