Πρεσάρισμα ακροδεκτη χωρίς πρέσα βαρέως τύπου




Πως να πρεσάρουμε έναν ακροδεκτη βαρέως τύπου χωρίς την χρήση της πρεσας

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

38 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλησπέρα και πολλα συγχαρητηρια για τις γνωσεις σας και το καναλι σας. Μια ερωτηση παρακαλώ επειδη οι ακροδεκτες της ηλεκτροκολλησης χρειαζονται αλλαγη, γιατι τα μισα συρματακια του καλωδιου εχουν κοπει. Εχω μια μικρη μεγγενη κολλημενη μετα απο σπασιμο, και δεν την εμπιστευομαι να καργαρει ακροδεκτη. Επειδη χρησσιμοποιω σπανια την ηλεκτροκολληση, (οικιακη χρηση) να κολλησω τους ακροδεκτες με σκετο καλαι?

  2. Δουλεψα 18 χρονια σε κολλησεις αγωγων καυσιμων!!
    Σε παρακολουθω και το πας καλα και ανθρωπινα, συνεχισε ετσι !!!
    Σε παρακαλω μονο αν δεν το εχεις κανει .
    Θελω να αναφερεις την μεγιστη σημασια της καλης αγωγιμοτητας του σωματος προς το συγκολληση αντικειμενο!!!
    Γνωριζεις πολυ καλα οτι για να κολλησουμε με τα αμπερ που επιλεγουμε, πρεπει τα αμπερ αυτα να περνανε ολα απο το σωμα.

  3. Πολυ καλός, αποτελεσματικός και εξυπνος τρόπος.
    Πολυ καλυτερος απο τις συγκόλλησης. Εχω δει που μετά το πρεσσάρισμα ρίχνουν και καλάι απο πάνω, το οποιο ειναι λάθος. Η διαδικασία του πρεσσαρισματος σε αυτες τις περιπτωσεις ονομαζεται ψυχρη συγκολληση…. και αφου πρεσσαρουμε, τα μεγιστα της εφορμαγης τα παιρνουμε μερικες ωρες έως και λιγες μερες μετά.

  4. ΣΠΥΡΟ ΚΕ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΙΣΗ.ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ.ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΠΑΚΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΥΤΖΟ ΛΕΙΟΣΕ ΚΑΣΙΤΕΡΟΚΟΛΗΣΗ.ΒΟΥΤΑΜΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΔΙΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΥΤΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΓΑΝΟΜΑΤΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΟΠΙΡΟΥΝΑ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΚΤΗ.ΖΕΕΣΤΕΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΙΝΕΤΟ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΚΤΗ ΕΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΑΙΣΩΜΑΙ ΛΙΟΜΕΝΟ ΚΑΛΑΙ .ΕΤΣΙ ΦΤΥΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΑΙ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΩΜΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟΣΟΛΗΝΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ.ΔΟΚΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ .ΑΥΡΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΜΑΣ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

  5. πολυ όμορφο και τεχνικά εξυπνο…μπράβο σας ..μια μικρή λεπτομέρια το υλικό του ακροδέκτη είναι επικασσιτερωμένος χαλκός η ορείχαλκος …

  6. Σπύρο μπορώ να βάλω το κατσαβίδι παράλληλα στις δαγκάνες της μέγκενης αντί για κάθετα από πάνω και να πρεσάρω τον ακροδέκτη;;

  7. Καλησπερα πολυ σημαντικα τα βιντεο σας συγχαρητηρια για τις γνωσεις που μας δινετε. Ειμαι αρχαριος και σας παρακολουθω να μαθαινω, και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας: επειδη δεν εχω καθολου σταθερο χερι (σαν να τρεμει), οταν βαζω καινουριο ηλεκτροδιο στην τσιμπιδα το πιανω το ιδιο στην μεση αντι να πιασω την τσιμπιδα για να εχω καλυτερο ελεγχο των κινησεων, παντα με γαντια φυσικα, ειναι λαθος αυτο που κανω?? Αν ναι, γιατι?

  8. Γεια σου Σπύρο και καλό χειμώνα.

    Θα σε παρακαλούσα όταν βρεις χρόνο να μας δείξεις πως κολλάμε πλέγμα σε μια πόρτα που έχουμε κάνει με στρανζαριστό.
    Και επίσης πως γίνεται κόλληση ανόμοιων υλικών (πχ γαλβανιζε κοιλοδοκος με στρανζαριστό).

  9. Καλώς το φίλο μου το Σπύρο.

    Εύχομαι καλό χειμώνα σε όλη την ομάδα να είστε υγιείς εσείς και οι οικογένειες σας.

    Σπύρο μας έλειψες και περιμένουμε διακαώς καινούργια βίντεο βεβαίως οπότε σου το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος που έχεις.

  10. Δεν δοκίμασες όμως να πιάσεις από την άκρη στη μέγγενη τον ακροδέκτη και να τραβήξεις το καλώδιο για να δούμε πόσο καλά είναι στερεωμένος.

  11. πολύ ωραίο και χρήσιμο ευχαριστώ,έχω δει ότι το κάνουν και με ένα παξιμάδι που το κόβουν στη μέση και τα πιέζουν στη μέγγενη μετά.

  12. Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σε όλους!Πολύ σωστός Σπύρο, έτσι κάνουμε και τις γειώσεις της μπαταρίας στα αυτοκίνητα όταν δεν έχουμε πρέσσα. Γρήγορος και εύκολος τρόπος!!