Αναρριχώμενα Φυτά και Λουλούδια – Τα Μυστικά του Κήπου “στο Κόκκινο”




Ο Κώστας Λιονουδάκης μας δίνει ιδέες για αναρριχώμενα φυτά και λουλούδια για φράκτη, πέργκολα και για εισόδους σπιτιών και πολυκατοικιών.

Μάθε περισσότερα για:
Βουκαμβίλια:
Διπλαδένια:
Φούλι:
Τριανταφυλλιά:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:

Αναρριχώμενα φυτά και λουλούδια – Τα Μυστικά του Κήπου “στο Κόκκινο” | Δευτέρα Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

8 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Εγω εχω 8 αναρριχωμενα στην βεραντα με βορειοανατολικο μερος και εντονο αερα και κρυο το χειμωνα. Οποτε ορισμενα τα βαζω μεσα για να μην παγωσουν τον χειμωνα και τα ξανα βγαζω την ανοιξη. Εχω ομως ερωτησεις για ορισμενα:
    1. Μπουκαμβιλια – την βαζω μεσα το χειμωνα δεν εχω ερωτηση για αυτο το φυτο.
    2. Πασιφλορα η Ρολογια – την βαζω μεσα το χειμωνα και αυτην γιατι ακουσα δεν αντεχει το χειμωνα.
    3. Διπλαδενια – και αυτο το βαζω μεσα το χειμωνα φυσικα.
    4. Ριγχοσπερμο αυτο δεν εχει αναγκη το εχω χειμωνα και καλοκαιρι εξω σε βορειο ανατολικη θεση με πολυ αερα αντεχει ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ.
    Και τωρα αρχιζω τις ερωτησεις για τα επομενα οπως:
    5. Γλισινα – αντεχει και αυτο εξω χειμωνα καλοκαιρι αλλα το εχω 3 χρονια τωρα και δεν εχει ανθησει ακομα ουτε φετος ανθησε γιατι;;;; Μηπως φταιει που ειναι σε γλαστρα;;;; Αλλα κατα τα αλλα ειναι γεματο φυλλα.
    6. Βιγκονια αναρριχωμενη – Φλοριμπουντα αυτο παλι δεν εχει θεμα ουτε κρυο φοβαται αλλα ουτε ζεστη αλλα και αυτο επισης το εχω 3 χρονια και δεν εχει ανθησει ακομα περσυ πηγε να βγαλει λουλουδια αλλα μετα επεσαν δεν ξερω γιατι επεσαν ομως τα λουλουδια χωρις να ανθησουν περσυ;;; Θελει καθε μερα ποτισμα οταν βγαλει μπουμπουκια δηλαδη για να μπορεσει να τα κρατησει το φυτο και να ανθησει;;;
    7. Καπουτσινος – αυτο το φυτο το γνωριζω οτι ειναι εποχιακο και ευαισθητο στο κρυο για αυτο βαζεις σπορο καθε ανοιξη αλλα μπορω να βαλω μεσα στο σπιτι την γλαστρα σε περιπτωση οπου μου βγαλει ανθη το σεπτεμβριο.
    Το ρωταω γιατι περσυ το φυτεψα σχετικα αργα και φουντωσε το φθηνοπωρο αλλα μετα χαλασε και τελος η
    8. Ιπομεα οπου και αυτη ειναι σαν τον καπουτσινο με σπορα καθε χρονο. Αλλα αυτα τα δυο τελευταια αν δεν προλαβω να τα φυτεψω με σπορο την ανοιξη και τα βαλω καλοκαιρι η φθηνοπωρο παραδειγμα μετα μεσα στο σπιτι θα ανθησουν η θα χαλασουν;;;
    Αυτες τις ερωτησεις εχω αλλα απο οτι καταλαβατε μου αρεσουν τα αναρριχωμενα πολυ, ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

  2. Αγόρασα πριν 2-3 εβδομάδες ένα αγιόκλημα για το μπαλκόνι μου. Πρόσφατα παρατήρησα ότι κάποια φύλλα ήταν φαγωμένα και ότι κάποια άλλα κιτρινίζουν και πέφτουν. Με μια πιο προσεκτική ματιά βρήκα 2 μικρές κάμπιες τις οποίες αφαίρεσα από το φυτό. Σε αυτές οφειλόταν το κιτρίνισμα, σε υπερβολικό πότισμα (το ποτίζω 2 φορές την εβδομάδα) ή φταίει κάτι άλλο; Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για τις κάμπιες ή η απομάκρυνση τους με το χέρι ήταν αρκετή;