? Λεβάντα: 7 μυστικά για τη φροντίδα της – Τα Μυστικά του Κήπου




Όλοι λατρεύουμε τη λεβάντα για το υπέροχο άρωμα των λουλουδιών της και τις μοναδικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Στο σημερινό βίντεο, μαθαίνουμε τα μυστικά για να την καλλιεργήσουμε σε κήπο και να τη διατηρήσουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι, με συμβουλές για το πότισμα, το κλάδεμα, τη λίπανση και τον πολλαπλασιασμό της!

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Φροντίδα λεβάντας:
Λεβάντα σε γλάστρα:
Αρωματικά φυτά που μεγαλώνουν σε νερό χωρίς χώμα:
Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#lavender #gardening #tips

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

16 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Δεν μου έχει κρατήσει λεβάντα πάνω από λίγους μήνες, ποτέ! Τις λατρεύω και στενοχωριέμαι πολύ όταν τις χάνω… Σκέφτομαι να δοκιμάσω στρογγυλές ρηχές και πλατιές γλάστρες για να βρίσκεται η ρίζα τους πιο κοντά στο σημείο της αποστράγγισης, γιατί υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το πρόβλημα

  2. Γεια σας μήπως ξέρετε τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχουν οι ντομάτες μου που είναι σε έναν μικρό κήπο άμα ξεραίνονται τα φύλλα τους χωρίς να υπάρχει κάποια έλλειψη λιπάσματος. Κάποιες φορές πριν ξεραθούν τυλίγονται κιόλας εκτός από αυτό το πρόβλημα δείχνουν πολύ καλά και έχουνε πολλές άγουρες ντομάτες απάνω τους. Ευχαριστώ .

  3. Πριν μερικά χρόνια έβαλα ένα κλαδάκι λεβάντας στο νερό και λίγο καιρό αργότερα έβγαλε ρίζες. Το φυτεψα και έχω από τότε στο μπαλκόνι μου ένα πανέμορφο φυτό! Δοκίμασα έκτοτε αμέτρητες φορές να κάνω το ίδιο με άλλα κλαδάκια, αλλά απέτυχα. Το κατάφερα πάλι φέτος το χειμώνα. Παίζει ρόλο η εποχή ή το σημείο που κόβουμε το κλαδί; Ορμόνη δεν χρησιμοποίησα. Σας ευχαριστώ.

  4. Αγαπητέ Κώστα, έχεις γίνει το δεξί μου χέρι! Διευκρίνηση: Ποιό εννοείς πλήρες βιολογικό λίπασμα; το 19-19-19 ή άλλες αναλογίες Ν-Ρ-Κ; Ευχαριστώωω!!!

  5. Μπράβο Κώστα!! Με τα άνθη είναι η ισπανική και το οδοντωτό φύλλο είναι γαλλική; Επίσης το οδοντωτό είναι εφικτό να αποξηρανθεί που έχει άνθη;

  6. Καλημέρα!Πώς μπορώ να κάνω το χώμα πιο όξινο?έχω ένα μύρτιλο που τα φύλλα του είναι σαν να καίγονται και ξεραίνονται και νομίζω ότι οφείλεται σε αυτο.

  7. Ευχαριστουμε πολυ για τα βιντεο σασ , με την σειρα μου θα ηθελα να πω σχετικα με την λεβαντα οτι ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου την λατρευω, εχω στον κηπο μου 5 ποικιλιεσ γνησιεσ απο εξωτερικο,η συγκεκριμενη που δειχνετε στο βιντεο ειναι η αγρια λεβαντα στο νησι μου την ονομαζουμε και λαμπρη γιατι ανθιζει τησ ημερεσ του πασχα το αρωμα του ειναι βαρη νομιζω ειναι περισοτερο καλωπιστικο καμια σχεση με την γνησιο αρωμα τησ λεβαντασ….

  8. Στο τέταρτο χρόνο γεια σας….ως εδώ είναι η ζωή της έστω και με αυστηρό κλάδεμα. Μετά αρχίζει ο κορμός τα κλαδιά και σκληραινουν τόσο πολυ που νομίζεις ότι θα σου καταλήξει θρουμπι. Γερνάει πάει η φρεσκάδα της.

  9. Πολύ όμορφο βιντεο. Έχω μια ερώτηση να σας κάνω . Έχω μια γαρδένια και παρόλο που πήγαινε πολύ καλά παρατηρώ σε λίγα σημεία ξερασια στην άκρη των φύλλων καθώς έριξε και ένα μπουμπούκι . Οφείλετε στην υπερβολική υγρασία η σε κάτι άλλο? .το ίδιο συμβαίνει με μια σκουλαρίκια που έχω. Έχει σε κάποια σημεία ξερά φυλα και έριξε μπουμπούκια. Να προσθέσω ότι συχνά βάζω σίδηρο στην γαρδένια οπότε δεν οφείλετε σε ελειψη σιδήρου. Ευχαριστώ ❤