? Θειάφι και Θειοχαλκίνη: Βιολογική Προστασία στα Κηπευτικά – Τα Μυστικά του Κήπου


-1
-1 points



Μάθε πώς χρησιμοποιείται το θειάφι και η θειοχαλκίνη για την βιολογική προστασία φυτών, όπως ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, αγγούρι, καρπούζι, πεπόνι, πατάτα.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Θειάφι και τη θειοχαλκίνη:
Θειάφι:
Θειοχαλκίνη:
Χαλκός:
Βάκιλλος Θουριγγίας:
Προστασία φυτών με φυσικά υλικά:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#gardening #agriculture #organic

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-1
-1 points

38 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. καλησπερα σας. εχετε να μου προτεινετε καποιων οικολογικο τροπο για την απομακρυνση της καμπιας;

  2. Πρέπει να προσέχουμε λίγακι και στο pH του έδαφος βέβαιος πρίν χρησιμοποιούμε το θειάφι επειδή το θειάφι ξέρουμε οτι κατεβάζει το pH του έδαφος.. Το pH το θέλουμε να είναι στα 6,5-7,5 πάντα :))

    Ευχάριστο πολύ Κώστα, καλή συνέχεια 🙂

  3. Καλημέρα! Κάθε πότε ρίχνουμε θειαφι κ θείο χάλκινη; οπότε διαπιστώσουν τετρανυχο, πρόβλημα; δεν ή συγκεκριμένες περιόδους; ευχαριστω

  4. Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω. Όταν γίνει χρήση θειοχαλκίνης σε σκόνη στα φύλλα των κηπευτικών, και πέσει αρκετή στο έδαφος, με το πότισμα (με λάστιχο), αυτό όλο το υλικό (χαλκός και θειάφι) δεν θα απορροφηθεί ως υγρό, εν τέλει, από το φυτό. Κι αφού θα γίνει, οι καρποί μετά (πχ ντομάτα) δεν θα έχουν κι αυτά απορροφήσει χαλκό κσι θειάφι από τη ρίζα; Θα είναι ικανά να καταναλωνούν; Ή θα βλάψουν τον οργανισμό λόγω αυτής της απορρόφησης; Σας ρωτάω γιατί έπεσε αρκετή σκόνη στο έδαφος και με το πότισμα, σίγουρα το λαμβάνει το φυτό (καρποί, κλπ). Αν είναι επικίνδυνο, να μην καταναλωθούν. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων. Θα αναμένω απάντησή σας.

  5. Χαίρετε, ωραία τα βιντεάκια σας και αρκετά διδακτικά . Θέλω να ρωτήσω, το θειάφι μπορώ να το εφαρμόσω σε όλα τα πράσινα φυτά ακόμη και αν δεν πλένονται ύστερα ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα εννοώ ακόμη και σε αυτά που καπνίζεις? Ευχαριστώ έκτον προτέρων.

  6. Καλησπέρα, έχω ψεκάσει Ζεόλιθο πρίν από 2 ημέρες και έχει κάνει ένα λευκό φίλμ πάνω στα φύλλα.. Μπορώ να πασπαλίσω και θειοχαλκίνη τώρα?

  7. Για σας καλιεργω αγγουριες σε γλάστρες χρόνια αυτό ώμος που αντιμετωπιζω φέτος είναι οτι μόλις δέσουν τα αγγουράκια τα βρίσκω κομενα στη μέση τα μισά στην αγγούρια και τα μισά στη γλάστρα δεν νομιζω οτι είναι πουλί αν ξέρετε κάτι απάντησε μου

  8. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  9. Γεια σας.
    Έχω θέμα με κάτι αναρριχώμενα φασολάκια που έβαλα τα φύλλα έχουν ξεραθεί λίγο άλλαξαν και χρώμα και πιο πάνω στις άκρες σαν να μαραζώσσαν.
    Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω στα φύλλα για να επανέλθουν?

  10. Γεια σας. Πάνω στις φασολιες μου κάθονται μυρμήγκια,πολλά μυρμήγκια.στον κορμό κ στους βλαστούς. είναι μικρές ακόμα κ δεν ξέρω τι να κάνω..Ευχαριστώ

  11. Εξαιρετικό βίντεο??? Θα ήθελα να ρωτήσω για καλλιέργεια λαχανικών στις γλάστρες αν μπορώ να χρησιμοποιήσω θειάφη και θειοχαλκίνη και σε τι ποσότητες. Επίσης ποτίζοντας τα φυτά τι θα γίνει με το θειάφι. Ευχαριστώ πολύ από το Ηράκλειο ?

  12. Γεια σας, θέλω να μου πείτε την αναλογία του χαλκού με το θειάφι σε σκόνη, για να δημιουργήσω τη θειοχαλκίνη για ντομάτες, αγγουριές.

  13. Θα ήθελα την γνώμη σας για τον αταπουλγιτη.. Ορυκτό για βελτιωμένη παραγωγή.. Είναι έτσι; Υπάρχει κίνδυνος από την χρήση του;.. Σας ευχαριστώ πολύ.

  14. Καλημέρα. Έχω προμηθευτεί θειάφι και χαλκό που είναι όμως για ψεκασμό. Μπορώ να τα εφαρμόσω μαζί; Αν όχι πόσο θα πρέπει να είναι το διάστημα μεταξύ τους; Ευχαριστώ|