ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!…


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!

Καλησπέρα σας!!!Καθαρισμός ηλεκτρονικού φούρνου κουζίνας!!
Μια κουζίνα πολλών χρόνων, αγορασμένη το 1995!!!!
Ναι,ναι τόσα παλιά!!!!Και ένας φούρνος που δεν είναι διακοσμητικός!!!!Χρησιμοποιείται συνεχώς και για φαγητά και για γλυκά!!!!Καθαρίζεται πανεύκολα!Σας το γράφω λοιπόν για να το κάνετε και εσείς!!!
Τόσο απλά:
Σκόνη αμμωνία, αυτή που βάζουμε στα γλυκά ,ένα φακελάκι ,30 γραμμάρια .
Βραστό νερό!!!
Το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο βαθύ ταψί του φούρνου την αμμωνία, τοποθετούμε τη λεκάνη πάνω στη σχάρα χαμηλά μέσα στο φούρνο, σε κρύο φούρνο, ζεσταίνουμε το νερό στο βραστήρα μέχρι να βράσει και ρίχνουμε το νερό στη λεκάνη ή στο ταψί που είναι μέσα στο φούρνο!!!Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου γρήγορα και αφήνουμε την αμμωνία να δράσει όλο το βράδυ!!Το πρωί ή την ώρα που θα τον καθαρίσουμε ζεσταίνουμε νερό στο βραστήρα να είναι πολύ ζεστό και το προσθέτουμε στο νερό που έχουμε ήδη μέσα στο φούρνο στη λεκάνη ή στο ταψί και κλείνουμε πάλι το φούρνο για μισή ώρα ώστε να δημιουργηθούν πάλι οι υδρατμοί που θα βοηθήσουν να φύγει η βρωμιά από τα καμμένα λίπη!!! !Την άλλη μέρα (αφού έβγαλα τις σχάρες και τα πλαϊνά στηρίγματα ) σκουπίζουμε το φούρνο καλά-καλά από τους βρώμικους υδρατμούς με χαρτί κουζίνας και μετά με ένα βρεγμένο πανάκι, μάζεψα ό,τι υπήρχε… Μόνο αυτό!
Έπλυνα τη σχάρες με υγρό πιάτων, και έγιναν πεντακάθαρες. Για ψυχολογικούς καθαρά λόγους, πέρασα και με σφουγγάρι και λίγο υγρό πιάτων, αλλά βγήκε καθαρό!!!Αν έχουμε βρωμιά που επιμένει, απλά καθαρίζουμε και τρίβουμε λίγο με το σφουγγαράκι της κουζίνας!!!
Σημείωση:
Όταν βάζετε το νερό στη λεκάνη με την αμμωνία κρατείστε την αναπνοή σας γιατί η αμμωνία μυρίζει λίγο έντονα!!!
Δεν μπόρεσα να βγάλω καλλίτερες φωτογραφίες για να δείτε!!Είναι σαν καινούριος!!❤🌹💐⚘🌸❤

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!... 1
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!... 2
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!... 3
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *