Ζελέ γιαουρτιού…


?Ζελέ γιαουρτιού?
Υλικά
– 1 φακελάκι Garni ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (κρέμα σαντιγί)
– 2 φακελάκια ζελατίνη
– 100ml κρύο νερό
– 100ml βραστό νερό
– 200γρ. σιρόπι βύσσινο ή φράουλας
– 600γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 200ml γάλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα στο κρύο νερό για να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Για το Garni:
Βάζουμε σε ένα μπολ 200ml κρύο γάλα, προσθέτουμε το περιεχόμενο ενός φακέλου Garni και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να “στέκεται”. Αναμιγνύουμε το έτοιμο Garni με το γιαούρτι και την κρύα ζελατίνη. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και το μισό σιρόπι βύσσινο ή φράουλας και να το ανακατέψουμε πολύ καλά. Βρέχουμε εσωτερικά μια μεγάλη φόρμα ψυγείου ή ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με σιρόπι βύσσινο ή φράουλας. Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα το γλύκισμα βυθίζουμε για λίγο τα εξωτερικά τοιχώματα της φόρμας σε βραστό νερό. Καλή επιτυχία!

Ζελέ γιαουρτιού... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *