Γλυκο του κουταλιού κεράσι!…


Γλυκο του κουταλιού κεράσι!
1 κιλό κεράσι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτηρια νερό
2 λεμόνια
1 βανιλια
2 κ.σ γλυκόζη
Εκτέλεση
Βγαζω τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο .Τα βάζω σε μια λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει και τον χυμό των δύο λεμονιων και αφήνω στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξουν.Μετα τα ξεβγάζω πολύ καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βάζω το νερό με την ζάχαρη ανακατέυωντας να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση προσθέτω τα κεράσια και βράζω σε μέτρια φωτιά δεκαπέντε λεπτά ξαφρίζοντας όσο περισσότερο αφρό μπορώ. Αποσυρω από την φωτιά σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μια μέρα .Την άλλη μέρα βάζω το γλυκό να πάρει βράση προσθέτω την βανίλια και την γλυκόζη και αφήνω να δέσει το σιρόπι χωρίς να ανακατέυω κουναω μόνο την κατσαρόλα περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά το γλυκό κουνώντας την κατσαρόλα 2-3 φορές ανά διαστήματα για να φουσκώσει το γλυκό.Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάω στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία!!

Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκο του κουταλιού κεράσι!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *