Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!…


Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Επιλέγουμε σταφύλια με ωραίο κίτρινο χρώμα, όχι πράσινο, τραγανά,καθαρά χωρίς σημάδια, !!
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
2 κιλά και 600 γρ σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό και 300 γρ ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι το χυμό
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες, τα αφήνουμε σε τρυπητό να σουρώσουν!!! .
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη εναλλάξ, ζάχαρη-σταφύλια μέχρι να τελειώσουν.
Αφήνουμε μία νύχτα να μείνουν στο ψυγείο .Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το νερό και
βράζουμε 10 λεπτά τα σταφύλια σε δυνατή φωτιά, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να δέσει το σιρόπι!!.
Μόλις δέσει το σιρόπι βάζουμε τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα και τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, αφήνουμε τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα το πρωΐ να βγάλουν τους χυμούς τους!!!
Τοποθετούμε στο μάτι και βράζουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το χυμό και την αρμπαρόριζα .!!!Αποσύρουμε από τη φωτιά!!
Και του χρόνου με υγεία να το ξαναφτιάξουμε!!!
Αφήνουμε το γλυκό κρυώσει κουνώντας το 5-6 φορές σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα για να γεμίσουν οι ρόγες με σιρόπι.
Και του χρόνου με υγεία να τα ξαναφτιάξουμε!!!!
Γιώργο,Νίκο σας ευχαριστώ πολύ – πολύ !!!

Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!... 1
Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!... 2
Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!... 3
Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!... 4
Γλυκό σταφύλι!!!!Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Σεπτεμβρίου!!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *