Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεις το νερό από τα μακαρόνια στον νεροχύτη και τι π…


Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεις το νερό από τα μακαρόνια στον νεροχύτη και τι πρέπει να το κάνεις

Που πρέπει να πηγαίνει το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών;

Λατρεύεις τα ζυμαρικά μπορείς να φτιάχνεις μακαρόνια και τορτελίνια και ραβιόλι για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό αλλά κάνεις – πιθανότατα- ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Αμέσως μόλις βράζεις τα ζυμαρικά, φροντίζεις να σουρώσεις τα μακαρόνια στον νεροχύτη, κίνηση βιαστική και καθόλου ώριμη.

Βλέπεις το αλατισμένο νερό από τον βρασμό ζυμαρικών είναι το κύριο εργαλείο για να φτιάξεις τις πιο επιτυχημένες σάλτσες για τα ζυμαρικά σου.

Λευκές ή κόκκινες, κρεμώδεις ή μαρινάρες, οι σάλτσες που θα ντύσουν τα ζυμαρικά, πρέπει να περιέχουν αυτό το νερό που θα τους δώσει την σωστή σύσταση.

Αν έχει περισσέψει μπόλικο νερό, απόφυγε τον νεροχύτη, άσε το νερό να παγώσει και τοποθέτησέ το σε παγοθήκη. Με δύο κυβάκια, θα φτάξεις την πιο κρεμώδη σάλτσα για τα ζυμαρικά ή τον πιο νόστιμο ζωμό για την επόμενη βελουτέ σούπα σου.

Όσο για τον ίδιο τον νεροχύτη, αν συνηθίζεις να ρίχνεις εκεί το καυτό βραστό νερό, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς κι όχι για χρηστικούς λόγους. Αν οι σωλήνες είναι φτιαγμένοι από Pex, CPVC or PVC δεν θα αντέξουν την θερμοκρασία 100 βαθμών κελσίου του βραστού νερού.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεις το νερό από τα μακαρόνια στον νεροχύτη και τι π... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *