Γλυκό Ημέρας:Αμυγδαλωτά Σίφνου…


? Γλυκό Ημέρας:?Αμυγδαλωτά ?? Σίφνου ??

Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα Αιγαίου, μικρές εκρήξεις γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι σας ! Ένα πάρα πολύ εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό!

Υλικά❣️

450 γρ Αμυγδαλόψιχα
1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)
Προετοιμασία❣️

?Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
?Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
?Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
?Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
?Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
?Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους!

Γλυκό Ημέρας:Αμυγδαλωτά Σίφνου... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.