?Κέικ πορτοκαλιού?
Υλικά
– 250γρ. βούτυρο
– 220γρ. ζάχαρη άχνη
– 2 βανίλιες
– ξύσμα 2 πορτοκαλιών
– 8 αυγά
– 80ml χυμό πορτοκαλιού
– 450γρ. αλεύρι
– 5γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ (στην πιο δυνατή ταχύτητα) το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιών, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Τέλος, βάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε λίγο ακόμα. Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια