Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας με κρέμα τύπου μπεσαμέλ αυγολέμονο…..


Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας με κρέμα τύπου μπεσαμέλ αυγολέμονο..
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
Ένα ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω,γιατί μας αρέσει η γεύση του άνηθου)
Δυο κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μια ντομάτα στο τρίφτη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
(Βάζω κίτρινο γιατί το θέλουμε σπυρωτο,αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Το γέμισμα των κολοκυθιων ψιλοκομμένο.
Ένα φλυτζάνι τσαγιού λάδι (μπορείτε να βάλετε το μισό στη γέμιση και το μισό στη κατσαρόλα.
εγώ που τα θέλω λαδερα βάζω όλο το φλυτζάνι στη γέμιση και στη κατσαρόλα ένα τέταρτο του φλυτζανιου έξτρα)
Ένα φλυτζάνι νερό
Αλάτι,πιπέρι)..
Αδειάζω τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορώ να τα αδειάσω καλά έως κάτω κάτω (το γέμισμα το ψιλοκόβω μέσα)
Φτιάχνω τη γέμιση τα βάζω στη κατσαρόλα,προσθέτω το λάδι και ένα ποτήρι νερό και βράζω το φαγητό έως να κρατάει το ρύζι,δηλαδή όταν σβήνω το μάτι το ρύζι και το κολοκύθι κρατάνε,δεν είναι παραβρασμενο,γιατί έτσι μας αρέσει.
Η κρεμουλα τύπου μπεσαμέλ είναι η εξής:
Μια κουταλιά βούτυρο
Δυο κουταλιές αλεύρι
Δυο ποτήρια γάλα
Αλάτι,πιπέρι.
Τα βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα και στο τέλος εκτός ματιού ρίχνω ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού,γρήγορα για να μη γίνει ομελέτα το αυγό και μετά το ξαναβάζω στο μάτι να βράσει λίγο το αυγουλακι να μη μυρίζει…

Κικη Τριλυρακη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας με κρέμα τύπου μπεσαμέλ αυγολέμονο..... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.