Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά!


Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!!!!
Επιθυμία του μεγάλου άντρα του σπιτιού μας !!!!
Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά!!!Δύσκολα και χρονοβόρα φαγητά!!!!Αλλά χαλάλι του♥️ !!!♥️
Για τις κροκετες μπακαλιάρου :
Εγώ για τις κροκέτες χρησιμοποιώ φιλέτο παστού μπακαλιάρου για τη δική μου ευκολία να μη έχω να ξεδιαλέγω πολλά κόκκαλα ,μπορούν να γίνουν και με μπακαλιάρο με κόκκαλο!!!Ξαλμυρίζουμε κανονικά το μπακαλιάρο μας πάντα μέσα στο ψυγείο και με την πέτσα του μπακαλιάρου από την πάνω πλευρά !!!
Τώρα ξεκινάμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου,
—Πρώτα μαδάμε προσεκτικά με τα δάχτυλα μας τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες και τον βάζουμε σε ένα µπολ.
—Παρασκευάζουμε το χυλό-κουρκούτι που θα δέσει το μείγμα μας ,η συνταγή είναι για 600 – 700 γραμμάρια καθαρισμένο και μαδημένο μπακαλιάρο.
Ένα κουτάκι μπύρα (330 ml) ή σόδα αναψυκτικό, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μπύρα ή τη σόδα με σκέτο νερό
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ,
τέσσερις κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ, αφαιρούμε το αντίστοιχο αλεύρι ή 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 50 γραμμάρια κόρν φλαουρ και ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ !!!!
Ένα αυγό
Πιπέρι αν θέλετε .
Ελάχιστη ζάχαρη
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αυγό το χτυπάμε λίγο να αφρατέψει, ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύουμε καλά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ !!!Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά τα υλικά, να αναμειχθεί ο χυλός. Να γίνει λείος!!! Ρίχνουμε μέσα στο χυλό το μαδημένο μπακαλιάρο!!!Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 30 λεπτά στο ψυγείο , να ενωθούν όλες οι γεύσεις.Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι σφικτό αν είναι σφικτό προσθέστε λίγο νεράκι για να αφρατέψει !!!
Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για να προλάβουν να ψηθούν στο εσωτερικό τους χωρίς να αρπάξουν από κάθε πλευρά οι κροκέτες του μπακαλιάρου, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!!! Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Σερβίρουμε µε σκορδαλιά !!!!
Καλή επιτυχία!!!

Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά! 1
Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά! 2
Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά! 3
Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά! 4
Κροκέτες μπακαλιάρου, πλακύ μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο και τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά! 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *