Κρυώνει ο καιρός… ώρα για γιουβαρλάκια!…


Κρυώνει ο καιρός… ώρα για γιουβαρλάκια!

ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλακια :
1κιλο κιμά αναμικτο, δυο φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμενες και στιμμενες (προαιρετικά), ανιθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δυο αυγά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ένα σφηνάκι ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, νερό, ένα καρότο τριμμένο, ένα καρότο σε ροδέλες, ένα κολοκύθι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι

Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλακια (σε μικρό μέγεθος). Βράζουμε για δέκα λεπτά και προσθέτουμε δυο σφηνάκια ρύζι Καρολίνα.
Βράζουμε μέχρι να γίνει του ρύζι

Χτυπάμε δυο ασπράδια σε μαρέγκα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τους δυο κρόκους, χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
Αυγοκοβουμε το φαγητό και κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά

Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Κρυώνει ο καιρός... ώρα για γιουβαρλάκια!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.