Λάχανο γιαχνί με πράσα…


?Λάχανο γιαχνί με πράσα?
Υλικά
– 1 λάχανο
– 4 πράσα ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1κ.σ. πολτό ντομάτας
– 400γρ. ντομάτες
– 3κ.σ. ελαιόλαδο
– 1κ.σ. πάπρικα
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το πλένουμε καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά, αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο. Μετά από 4-5 λεπτά, μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε για να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό ντομάτας και τον τρίβουμε να απελευθερώσει το άρωμά του. Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε ζεστό νερό, αλλά λίγο, γιατί θέλουμε το φαγητό να μείνει στο τέλος με το λάδι του. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου, μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο και να λιώνει στο στόμα. Καλή επιτυχία!

Λάχανο γιαχνί με πράσα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *